Články se štítkem: Vývoj

Michal Pešek: Na podnikání je krásná svoboda rozhodování

thumbnail

„Celá léta jsme se snažili dodávat zákazníkům sortiment, který alespoň okrajově zasahoval do strojírenského oboru. Jenomže časem jsme si uvědomili, jak nás taková šíře sortimentu brzdí v dalším vývoji a inovacích. Našli jsme skvělé řešení toho, jak předběhnout konkurenci. Zúžili jsme produktové portfolio, ušetřené kapacity jsme soustředili do vlastního vývoje, a začali se věnovat inovacím našich produktů. To nám dalo náskok, díky němuž můžeme udávat směr v našem oboru,“ líčí klíčový zlom ve firemní strategii zakladatel a majitel společnosti PEŠEK Machinery Michal Pešek.

Štítky Strojírenství, Automotive, Inovace, Vývoj, Rodinná firma

číst celý článek

Martin Wichterle: Jsem hrdý na své jméno, ale renomé jsme si museli vybudovat

thumbnail

„Vlastní výzkum a vývoj je drahý, ale je to jediná cesta, jak obstát v konkurenci,“ říká Martin Wichterle, majitel společnosti Wikov Industry, která se ve výrobě průmyslových převodovek zařadila mezi světovou špičku. „V našem portfoliu představují asi 95 procent. Zhruba polovinu dodáváme pro větrnou energetiku a druhou polovinu do oblasti těžby ropy a plynu, vodních elektráren a lodí. A téměř veškerá produkce jde na export,“ dodává.

Štítky Energetika, Strojírenství, Výzkum, Vývoj, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.