Zdeněk Hruška: Podnikatelské pojištění Perfekt drží podnikatele nad vodou

Text Uniqa Publikováno

Co je podstatou podnikatelského pojištění dnes?

Obnova poškozeného nebo zničeného majetku, úhrada škod, které podnikatel přímo či nepřímo způsobí v souvislosti s provozem, ale i možnost pokračovat v podnikání, když došlo k jeho výpadku či přerušení, například po požáru nebo povodni. Nabízí i úsporu času a peněz při obstarání služeb, které klient potřebuje a nemá je přitom plnohodnotně zabezpečeny.

Pro koho je váš Perfekt určen?

Zejména malým a středním podnikatelům, ale také bytovým družstvům, SVJ, a dokonce i menším obcím či jiným státním institucím a úřadům. Okruh je velmi široký, přičemž jsme schopni individualizovat nabídku na míru.

Z čeho se pojištění skládá?

Perfekt má tři základní části:

1. Pojištění majetku pokrývá škody ze živelních nebezpečí, atmosférických srážek, přepětí, odcizení, vandalismu nebo nahodilého rozbití skla a dále přerušení provozu, přepravy nákladu anebo peněz. Vedle obnovení poškozeného majetku zmírňuje i finanční škody, které mohou při pojistných událostech vznikat – například úhradu nákladů při odklízení či bourání nebo vodného a stočného při havárii rozvodů. Součástí je krytí pro elektronická a strojní zařízení v kanceláři i v terénu.

2. V pojištění odpovědnosti jsme zohlednili vývoj od implementace nového OZ a zkušenosti z likvidace škod. Nabízíme i více variant kalkulací. Zvýšili jsme hranici příjmů (čistého obratu) na 100 milionů korun.

3. Asistenční služby pro podnikatele jsme rozšířili. Máme nabídku ve třech směrech, a to Technickou asistenci, Kyber & IT asistenci a Právní asistenci a daňové poradenství.

Čím se Perfekt liší od konkurence?

Koncepce je postavená na vnímání pojištění z pohledu potřeb klienta, nikoli podle představ pojišťovny. Klienta dopředu „neškatulkujeme“ a nevážeme na fixní balíčková řešení. S odbornou radou má svobodu rozhodování o tom, které součásti pojištění jsou pro něj podstatné a které ne.

Druhým pilířem je transparentnost. Pojistná smlouva je přehledná a srozumitelná, aby měl klient před očima každý jednotlivý detail, a přitom zůstala jednoduchá a čitelná. Pojistné podmínky jsou sestaveny tak, aby v nich bylo možné kdykoli ověřit, jakých předmětů a rizik se pojištění týká.

Zdroj: Uniqa

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 1 / 2021 na straně 79.

Štítky Uniqa, Podnikatelské pojištění

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.