Jižní Amerika v obrazu anamorfních map

Publikováno

Odlehlý kontinent, pro našince známý především vyhlášenou kávou, skvělými fotbalisty nebo největší řekou světa Amazonkou, se rozkládá převážně na jižní polokouli. Jižní Amerika vypadá na první pohled poměrně jednotně, když se ve většině zemí mluví španělsky a obyvatelé vyznávají katolickou víru. Ale to jen na první pohled. Pro všechny jihoamerické země jsou například typické propastné sociální rozdíly.

Jižní Amerika se na světovém obchodu dosud podílí jen podprůměrně. Měřeno průmyslovými výrobky a nerostnými surovinami vyváží kolem 16 % hodnoty HDP, zatímco hodnota pro celý svět je 25 %. Možná i proto skýtá území od Panamského průplavu po Ohňovou zemi nadějnou, dosud nevyužitou obchodní příležitost pro řadu českých firem. V naší nabídce anamorfních map jsme se zaměřili na komodity související s vodním hospodářstvím.

Anamorfní mapa - Hrubý domácí produkt / Počet obyvatel

Anamorfní mapa - Import čerpadel na kapaliny / Import lodí, člunů, plovoucích konstrukcí

Anamorfní mapa - Import vodních turbín a vodních kol / Import vodoměrů a měřičů dalších kapalin

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 2 / 2014 na straně 44—45.

Štítky Jižní Amerika, Vodní hospodářství

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.