Rusko, Ukrajina, Bělorusko a Pobaltí v obrazu anamorfních mapZdroj: ANTECOM

Publikováno

Region se rozkládá ve východní Evropě a severní Asii. Samotné Rusko má rozměry světadílu, když se jednou osminou podílí na obydlené zemské souši a rozpíná se v 11 časových zónách. Spolu s USA a Čínou je považováno za supervelmoc. Rusko disponuje obrovským přírodním bohatstvím, vojenskou i politickou silou a hospodářstvím velikosti Kanady nebo Jižní Koreje. Vyznačuje se nízkou 13% daní pro občany, zanedbatelným státním dluhem a trvale přebytkovým zahraničním obchodem, kdy 70 % vývozu tvoří suroviny.

Ukrajina vypadá vedle Ruska titěrně, ale obyvatel má jen asi třiapůlkrát méně. Přestože má rozsáhlou úrodnou půdu, významný hutní průmysl a je jedním z největších vývozců obilí na světě, patří spolu s Moldavskem k nejchudším na starém kontinentu. Velký problém představuje korupce a šedá ekonomika.

České výrobky byly v Rusku i na Ukrajině vždy vysoce ceněny pro svou kvalitu a dobrou cenu. O tom, jak se v regionu prosazujeme v naší parádní disciplíně – strojírenství, svědčí mapky.

POČET OBYVATEL / HRUBÝ DOMÁCÍ PRODUKT

IMPORT OBRÁBĚCÍCH CENTER A STROJŮ STAVEBNICOVÉ KONSTRUKCE / IMPORT OBRÁBĚCÍCH STROJŮ PRO BROUŠENÍ POMOCÍ BRUSNÝCH KAMENŮ

IMPORT SOUSTRUHŮ PRO OBRÁBĚNÍ KOVŮ VČETNĚ SOUSTRUŽNICKÝCH OBRÁBĚCÍCH CENTER / IMPORT TVÁŘECÍCH STROJŮ NA OPRACOVÁNÍ KOVŮ KOVÁNÍM, RAŽENÍM NEBO LISOVÁNÍM

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 4 / 2020 na straně 40.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.