Články autora: Jana Jenšíková

Vladimír Jeřábek: Naše bankovní skupina je už v Číně jako doma

thumbnail

Komerční banka byla v rámci skupiny Société Générale první, která před šesti lety nabídla svým klientům účet v čínských jüanech. Nakolik tuto možnost využívají? Platí stále, že čínští obchodníci zvýhodňují obchod ve své měně? I na to jsme hledali odpovědi u Vladimíra Jeřábka, člena představenstva KB a náměstka generálního ředitele pro distribuci.

Štítky Čína, Strojírenství, KB

číst celý článek

V zemi draka jsou evropské stroje „in“

thumbnail

Desetileté působení dceřiné společnosti TOS Kunming v jižní Číně a 250 prodaných strojů z její produkce na čínský trh. To je vizitka, která z lídra mezi světovými výrobci obráběcích strojů – tuzemské značky TOS Varnsdorf dělá v zemi draka klíčového hráče. Proto jsme požádali o rozhovor jejího obchodního ředitele Miloše Holakovského.

Štítky Strojírenství, Čína, Rusko, Inovace

číst celý článek

Dušan Sedláček: Náš největší kapitál jsou lidé

thumbnail

„Někdy náš produkt může vypadat hodně obyčejně, jako kus gumy,“ usmívá se ředitel společnosti Gumex Dušan Sedláček při naší návštěvě v jejím strážnickém sídle. „Ovšem není guma jako guma. Třeba vyrobit takové těsnění, aby plnilo ve stroji bezchybně svou funkci, je skoro alchymie: zvolit správný materiál, který bude garantovat stoprocentní výkon a dlouhodobou životnost, všechno správně spočítat, ale taky odhadnout, protože u nových produktů nikdy přesně nevíte, jak se budou chovat v provozu.“ Pryžové a plastové výrobky Gumexu nejsou samy o sobě nijak zvlášť sofistikované, ale mají vysokou přidanou hodnotu tím, že se stávají nedílnou součástí například velmi složitých CNC strojů, které by bez nich nemohly fungovat.

Štítky Rodinná firma, Plasty a pryže

číst celý článek

Základem je dlouhodobé partnerství aneb Jak ušetřit investice do zdrojů tepla a elektřiny

thumbnail

Máte pocit, že vám náklady na energie přerůstají přes hlavu? Rádi byste si pořídili pro své podnikání vlastní zdroje elektřiny a tepla, ale nemáte dost prostředků? A víte, že do těchto zdrojů nemusíte sami investovat, a ušetříte tak nejen čas a nervy, ale i finance pro své podnikání? Abychom zjistili podrobnosti, navštívili jsme vedoucího energetických služeb a zdrojů E.ON Energie Petra Kristka.

Štítky Energetika, Zelená energie, Inovace

číst celý článek

Srba není jen značka

thumbnail

Téma předávání rodinných firem a nástupnictví je dnes v kurzu. Nejrůznější vzdělávací a marketingové společnosti se předhánějí s nabídkou poradenských služeb či konferencí na podobná témata, média nabízejí katastrofické scénáře. Celosvětově prý vstoupí do druhé generace pouze tři rodinné firmy z deseti. A do třetí už jen jedna z deseti. Stoprocentně vím, že Norbert Srba, zakladatel a dnes spolumajitel úspěšně fungující rodinné společnosti, která nese jeho jméno, na žádné z takových konferencí nikdy nebyl. Vždycky se řídil především zdravým rozumem. Je to vizionář, muž baťovského typu, který jde rychle od slov k činům a jasně za svým cílem. Firmu předal svým dětem přirozeně a dnes v ní funguje bez nadsázky celá rodina. Že jsou výborný tým, který se doplňuje a táhne za jeden provaz, cítíte u nich z každého detailu.

Štítky Automobilový průmysl, Rodinná firma

číst celý článek

Nejcennější komoditou bude vedle vody soukromí

Odposlechy a úniky dat. Vděčné mediální téma – a nejen mediální. „Pokud se vás to netýká, berete to jako daň dnešní době, navíc zdůvodněnou tím, že jde o vaše bezpečí. Jenže podobné metody jsou snadno zneužitelné. Zažil jsem to sám na sobě,“ zahajuje naše setkání Petr Beneš, majitel několika firem, které operují v oblasti internetových technologií.

Štítky Inovace, Komunikace, ICT, Mladý byznys

číst celý článek
1 11 20 27 28 29 30 31 32 33 39

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.