Články autora: Shutterstock

Made in Canada: Recept na (příští) krizi

thumbnail

Kanada patří mezi nejodolnější ekonomiky světa. Přesto i ona opakovaně doplácí na globální bouře. A těch bude vzhledem k tomu, že zažíváme metamorfózu světového řádu, nejspíš přibývat. Kabinet premiéra Trudeaua proto nechal vypracovat komplexní studii, jejímž cílem je lokalizovat nejvýznamnější nervové uzly javorového hospodářství exponované na přeshraniční vazby a toky. Její závěry mohou být inspirací i pro Česko.

Štítky Kanada

číst celý článek

Nestrkejte Kanaďany a Američany do jednoho pytleKanaďané jsou hrdi na svou identitu

thumbnail

Kanada se podobně jako USA stala domovem mnoha etnik, která se v průběhu času promíchala, a formálně se konstituovala v bilingvní anglicko-francouzský stát. Kanaďané jsou hrdi na dvojí kulturní dědictví a velmi citlivě reagují na srovnávání s Američany a Spojenými státy. Specifický útvar představuje Quebec, jehož obyvatelé akcentují svou provinční identitu.

Štítky Obchodní etika, Kanada

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Mexiku

thumbnail

Energetika Během několika let se v Mexiku zásadně navýšil podíl výroby elektrické energie z obnovitelných zdrojů na aktuálních 31 % a nadále roste tempem kolem 13 % ročně. V plánu je zvýšit jejich podíl na 35 % do roku 2024 a až 43 % do roku 2030. S tímto rozvojem se prudce zvedla poptávka po…

Štítky Mexiko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Panamě

thumbnail

Energetika a obnovitelné zdroje energie Panama chce i nadále zvyšovat podíl obnovitelných zdrojů energie. Za perspektivní lze považovat vývozy malých energetických celků a energetických zařízení. Velkým projektem by měla být větrná elektrárna Tramontana Power v hodnotě 350 milionů USD. V plánu…

Štítky Panama

číst celý článek

Mexiko: Sto roků přátelství

thumbnail

Získat opravdu dobrého přítele je jako vyhrát jackpot. Jeho kvality a opravdovost však často prověří až čas či prožité těžkosti. V letošním roce si připomínáme stoleté výročí navázání diplomatických vztahů s Mexikem. Těchto sto let prokázalo pevnost přátelství mezi našimi zeměmi v obchodní, politické, kulturní a často i osobní rovině.

Štítky Mexiko

číst celý článek
1 8 9 10 11 12 13 14 15 29 43 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.