Články z regionu: Asie

thumbnail Čína thumbnail Japonsko thumbnail Vietnam thumbnail Indie thumbnail Rusko thumbnail Kazachstán thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Jižní Korea thumbnail Brunej thumbnail Singapur thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar thumbnail Severní Korea thumbnail Macao thumbnail Hongkong thumbnail Pákistán thumbnail Kazachstán thumbnail Írán thumbnail Bhútán thumbnail Tchaj-wan thumbnail Ázerbájdžán thumbnail Gruzie thumbnail Kyrgyzstán thumbnail Kambodža thumbnail Mongolsko

Indie je o hledání rovnováhy v životě i v podnikání

thumbnail

Před rokem touto dobou měla za sebou naše indická pobočka první plný rok provozu. Létal jsem tam každý měsíc a k tomu jsme ještě měli na místě našeho zkušeného českého manažera. Tenkrát jsme právě dokončili velkou stavbu pro tchajwanského dodavatele součástek pro Apple, která nás stála hodně úsilí a náš indický tým ji sotva zvládl i přes intenzivní podporu českých kolegů. Před rokem touto dobou bych si ani ve snu nepředstavil, že dnes již sedm měsíců bude naše indická pobočka fungovat a růst bez jakéhokoliv dohledu a pomoci z Evropy kromě komunikace přes Teams a WhatsApp. Covid nám nedal na výběr a díky tomu jsme se posunuli dál.

Štítky Indie, Likos

číst celý článek

Indický sektor SME skrývá obrovský potenciál i pro české firmy

thumbnail

„Současný růst Indie a technologická úroveň České republiky nás vedou k vzájemně prospěšné spolupráci,“ říká Raja Arjun, ředitel pro strategii indické realitní společnosti Raja Capital. Pod jeho vedením prochází nyní tradiční rodinná firma transformací v korporátní společnost s moderní vizí budoucího životního stylu v Indii.

Štítky Indie

číst celý článek

PBS India: Tradiční český výrobce posiluje svou pozici na indickém trhu

thumbnail

Některé naplánované aktivity českých exportérů nezastavila ani covidová pandemie. Patří mezi ně i akciová společnost PBS Group, která založila dceřinou firmu PBS India Private Limited a otevřela své zastoupení v jihoindické metropoli Bengalúru. Podle slov Petra Motýla z PBS Group a člena představenstva PBS India je toto jen logický krok k posílení již tak velice dobré pozice v Indii a vytvoření zázemí pro další expanzi. „Počítáme s tím, že do budoucna v této části světa vytvoříme pro značku PBS významnou obchodní základnu,“ neskrývá ambiciózní plány.

Štítky Indie, Letecký průmysl, Strojírenství

číst celý článek

Róbert Harman: S Indy si vycházíme vstříc

thumbnail

„Traktory z bývalého Československa jsou v Indii k vidění dodnes. Mezi lety 1961 až 1987 tam Zetor vyvezl přes 21 tisíc kusů a dalších více než 60 tisíc traktorů bylo v Indii vyrobeno licenčně ve společnosti HMT. Indové na nich vždycky oceňovali jednoduchost, snadnou obsluhu a dlouhou životnost,“ říká Róbert Harman, předseda představenstva Zetor India Private Limited.

Štítky Indie, Strojírenství

číst celý článek

Tomáš Krajča: Oběhová ekonomika se vehementně hlásí ke slovu

thumbnail

Když zemědělský inženýr Ladislav Krajča zakládal v devadesátých letech minulého století svou společnost, začal globální obchod s vysokou zátěží pro životní prostředí teprve dramaticky nabírat na obrátkách, ale po tématu cirkulární ekonomika ještě nebylo ani vidu, ani slechu. Za třicet let se však situace radikálně změnila. Byznys s odpadem a s ním i firmy, které vyrábějí techniku pro jeho chytré využití, jsou na vzestupu.

Štítky Cirkulární ekonomika

číst celý článek

Reiko Kimura: EPA zvýší dostupnost japonského trhu pro české vývozce

thumbnail

Po přijetí obchodní dohody EPA mezi Evropskou unií a Japonskem se českým podnikům otevřely nové příležitosti na tomto vyspělém trhu. Generální ředitelka japonské vládní agentury na podporu obchodu a investic JETRO Reiko Kimura vidí velkou šanci pro české malé a střední firmy, a to v potravinářství, ale také v oblasti technologií a digitální ekonomiky. Zdůrazňuje, že klíčovými faktory jsou inovativní přístup a porozumění kulturním odlišnostem.

Štítky Japonsko

číst celý článek
1 4 5 6 7 8 9 10 17 24 32

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.