Články se štítkem: Kambodža

Vladimír Nodžák: Hodně peněz není všechnoKambodža mi dává smysl

thumbnail

Toulavé boty odložil v Kambodži. O tom, co softwarového konzultanta z prosperující středoevropské technologické společnosti přimělo obrátit svůj život vzhůru nohama a jak se vyrovnal s podmínkami podnikání v zemi zdevastované vládou Rudých Khmerů, jsme si povídali s Vladimírem Nodžákem a jeho ženou Neang. Jsou spoluvlastníky a spoluzakladateli kambodžské obchodní platformy Kokopon, toho času v lockdownu na ostrově Koh Rong.

Štítky Kambodža

číst celý článek

Kambodža: Země, kde si s panovníkem popovídáte česky

thumbnail

Příběh Kambodže, jedné ze tří konstitučních monarchií regionu jihovýchodní Asie, představuje sám o sobě dobrodružnou látku jak z pohledu historického a politického, tak současného hospodářského vývoje. Země má za sebou velmi pohnutou minulost v podobě vlády Rudých Khmerů v sedmdesátých letech 20. století. V poslední dekádě její ekonomika ale roste, v roce 2019 o více než sedm procent.

Štítky Kambodža

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Kambodži

thumbnail

Energetika Energetická soustava je velmi fragmentovaná, mnoho venkovských oblastí čeká na připojení k národní přenosové síti. Pozornost se nově obrací i k doposud zcela opomíjené fotovoltaice. Domácí energetický sektor nabízí příležitosti především u menších energetických projektů a dodávek…

Štítky Kambodža

číst celý článek

ASEAN není monolitKdo bude jeho lídrem?

thumbnail

Není žádnou novinkou, že se těžiště ekonomického dění posouvá do Asie a že jedním z center je jihovýchodní Asie a sdružení ASEAN. To samo o sobě není zrovna sourodým celkem, natož monolitem. A je jedno, zda se na to díváme pohledem ekonomických charakteristik nebo třeba politicky. Ambici být lídrem – nebo za něj být alespoň považován – má oprávněně řada zemí, ale v pevninské části ASEAN je jím určitě Thajsko patřící k nejsilnějším hráčům i obecně. Naopak Kambodža a Laos leží na opačném konci pomyslného žebříčku.

Štítky ASEAN, Ekonomická diplomacie, MZV, Thajsko, Laos, Kambodža

číst celý článek

Využijte renomé České rozvojové agentury v KambodžiZa své aktivity získala státní vyznamenání

thumbnail

V posledních letech se Kambodža otevírá turistům i byznysu. Rychlý rozvoj nových odvětví ale většinu zdejších měst zaskočil, mají nevyhovující infrastrukturu, která odrazuje další návštěvníky i investory. Mnoho obcí například vypouští své odpadní vody buď do nejbližšího vodního toku, nebo rovnou do moře. S podporou České rozvojové agentury (ČRA) a jejího dotačního Programu B2B se české firmy pustily do projektů, které ve vytipovaných kambodžských lokalitách nabízejí řešení pro čištění místních odpadních vod. Sektorů, kde mohou české firmy pomoci se svým know-how a zároveň se prosadit na místním trhu, je však mnohem víc.

Štítky Kambodža, ČRA, MZV, ČMZRB, ČEB, EGAP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.