Články se štítkem: Rusko

České firmy posilují především v ruských regionech

thumbnail

Z 83 subjektů Ruské federace produkuje více než polovinu celkového HDP deset federálních subjektů, mezi nimiž jsou zejména regiony s největší těžbou nerostných surovin, rozvinutá průmyslová centra a velká města federálního významu (Moskva a Sankt-Petěrburg). HDP na obyvatele například v Něneckém autonomním okruhu převyšuje dvanáctkrát ruský průměr, na druhé straně 22 ruských federálních subjektů nedosahuje ani 50 % průměru.

Štítky Rusko

číst celý článek

Rusko buduje moderní agrární sektorNabídněme zemědělské stroje a technologie

thumbnail

Ruský zemědělský sektor prochází v posledních letech dramatickým vývojem. Ještě v roce 2014 byla země pátým největším dovozcem potravin na světě a rozvoj domácího zemědělství nebyl prioritou. Ruské vedení si však dlouhodobě uvědomovalo, že taková situace není pro stát s více než 140 miliony obyvatel příliš výhodná a strategická. V roce 2010 přišlo s tzv. doktrínou potravinové bezpečnosti, ve které se mimo jiné zavázalo dosáhnout 80 až 95% soběstačnosti v produkci základních druhů potravin, jako je například maso, mléko nebo brambory. Reálným impulzem, který odstartoval rozvoj zemědělství, ale bylo až ruské potravinové embargo.

Štítky Rusko

číst celý článek

Motory z PBS jsou ve světě značka

thumbnail

Když se řekne První brněnská strojírna Velká Bíteš, každý z oboru si představí klasickou strojařinu a dvousetletou historii značky. V zahraničí si k ní nejspíš přiřadí hodnocení „osvědčený dodavatel letecké techniky“. Jako jedna z pouhých čtyř firem na světě má oprávnění na vývoj, výrobu a údržbu turbínových motorů a příslušenství pro civilní použití, udělované Evropskou agenturou pro letovou bezpečnost. Produkty jsou certifikovány i ruskou agenturou ARMAK. A nedávno pracovníci PBS Velká Bíteš obdrželi, jako jediní v Evropě, oprávnění k přejímkám od čínské agentury CAAC.

Štítky Strojírenství, KB, letectví, Rusko, Čína

číst celý článek

V zemi draka jsou evropské stroje „in“

thumbnail

Desetileté působení dceřiné společnosti TOS Kunming v jižní Číně a 250 prodaných strojů z její produkce na čínský trh. To je vizitka, která z lídra mezi světovými výrobci obráběcích strojů – tuzemské značky TOS Varnsdorf dělá v zemi draka klíčového hráče. Proto jsme požádali o rozhovor jejího obchodního ředitele Miloše Holakovského.

Štítky Strojírenství, Čína, Rusko, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.