Z praxe

Vnitřní trh EU vyžaduje lepší spolupráci, komunikaci a koordinaciMusíme být připraveni na mimořádné situace

Vnitřní trh je prostorem prosperity a svobody. Téměř 450 milionům Evropanů poskytuje přístup ke zboží, službám, pracovním místům, obchodním příležitostem a kulturnímu bohatství všech členských států EU. České firmy v něm mohou působit za téměř stejných podmínek jako na našem území. Vnitřní trh a agenda s ním spojená nabývá na důležitosti i s ohledem na rychle se blížící české předsednictví v Radě EU ve druhé polovině roku 2022.

Štítky EU

číst celý článek

Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně potvrdil ČR jako průmyslovou a technologickou velmoc

thumbnail

Šedesátý druhý ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV) byl ve znamení digitalizace průmyslu. Během týdne se pod hlavičkou České národní expozice odehrálo na 60 akcí. Nešlo jen o semináře a odborné konference, ale také o individuální poradenství, pro které si na společný stánek čtrnácti státních organizací denně přicházely stovky zájemců. Třicet pět tisíc návštěvníků, jejichž počet ovlivnila situace s koronavirem, znamenalo proporčně vyšší zastoupení relevantních zájemců s byznysovým potenciálem.

Štítky MSV

číst celý článek

Jak to zvládnout a nezbláznit se

thumbnail

Role šéfa, manažera či ředitele je dnes náročnější než kdykoli dříve. Kromě obvyklých výzev a problémů se přidávají další, jako například všemožná omezení kvůli probíhající pandemii, mnohem dražší nebo zcela chybějící materiál či komponenty a k tomu ještě nedostatek potenciálních zaměstnanců.

Štítky Personalistika

číst celý článek

Vladimír Mařík: Největším problémem současné energetiky je zastaralý způsob myšlení jejích manažerů

thumbnail

Green Deal. Pro širokou veřejnost zatím jen ideologicky zabarvená abstraktní vize, která vyvolává optimismus i skepsi. O jeho užitečnosti a rizicích, odtržení bruselské administrativy od reality členských zemí EU, monopolizaci české energetiky, slabém využití potenciálu české vědy, nadějnosti nových technologií, potřebách změny myšlení a otevřené informovanosti jsme si povídali se zakladatelem a vědeckým ředitelem Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT (CIIRC) Vladimírem Maříkem.

Štítky Environment, Energetika, Věda a výzkum

číst celý článek

Co dělat, když „nejsou lidi“?

thumbnail

Současná situace na trhu práce není pro zaměstnavatele přívětivá. I když byznys běží, mnoho firem bohužel nedokáže plně splnit své závazky. Částečně je to nedostatkem materiálu a částečně nedostatkem pracovních sil. Očekávané uvolnění pracovního trhu se nekonalo, nezaměstnanost je v mnohých regionech stále na minimu. Co s tím můžeme dělat?

Štítky Personalistika

číst celý článek

Patrik Reichl: Česko má obrovský kreativní potenciálJeho úspěch se rodí v obcích a regionech

thumbnail

Představitelé tuzemských firem, s nimiž v rámci přípravy TRADE NEWS často hovoříme, si občas mezi řádky povzdechnou, že najít ve státní správě srdcaře zapáleného pro podporu podnikání, který má navíc kontakt s realitou, není úplně samozřejmé. Generální ředitel CzechInvestu Patrik Reichl by se jim nejspíš líbil. Je to praktik, který mluví i jedná přímo, a podle jeho slov ho prostě baví, že může pomáhat lidem. „Máme krásnou práci. Pomáháme podnikatelům, aby rostli, ale některým také, aby přežili nelehké období. To mě hřeje u srdce.“

Štítky CzechInvest, Investice, Startupy, MSP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.