Role KB zůstává klíčová i po ukončení covidových programů

Text David Formánek Foto Shutterstock Publikováno

Při podpoře podnikatelů a firem z celé republiky, které ekonomicky postihla pandemická situace, sehrála Komerční banka stěžejní úlohu. V rámci tzv. covidových programů podpořila od dubna 2020 do konce prosince 2021 přes 3600 podnikatelů a firem, jimž poskytla 26,2 miliardy korun. Jen v programu COVID III jsme zprostředkovali podporu ve výši 17,8 miliardy korun, tedy nejvíc ze všech tuzemských bank.

Navzdory těžkostem v druhé polovině loňského roku, jako byl nedostatek výrobních komponent, obavy z vývoje pandemie či nárůst cen energií a inflace, pokračoval růst HDP solidním tempem. Letošní vzestup ekonomiky by mělo rovněž pozitivně ovlivnit obnovování dodávek materiálů. Zejména rozpracovaná a nedokončená výroba v automobilkách bude díky opět fungujícím dodávkám čipů rychle dotažena a začne uspokojovat hladový trh. Tedy ekonomické oživení v kombinaci se snahou nové vlády snižovat dramatický schodek státního rozpočtu dává tušit, že k původně zvažovanému prodloužení podpůrných covidových programů do konce června letošního roku již nedojde. Na druhou stranu je to i pozitivní signál v podobě stabilizace a příznivého vývoje ekonomiky.

KB – partner pro firmy od star-tupu až po mezinárodní korporace

Věřím, že nejtěžší kapitola je již za námi, přestože se s riziky covidu budeme muset naučit žít. Osobně jsem velmi rád, že KB prokázala svoji sílu a připravenost poskytnout podporu firemním klientům v těch nejtěžších dobách. I nyní, kdy firmy stojí před realizací odložených investic či zcela nových projektů, jsme v KB připraveni.

Jsme bankou pro start-upy či začínající podnikatele, kteří hledají zkušeného finančního partnera pro rozjezd svého byznysu. Kromě vhodných finančních produktů jim přinášíme další zajímavé služby, jako je pomoc se založením firmy (Firma pro vás), účetnictvím, fakturací (iÚčto, Fakturoid) či tvorbou webu (Digitální dílna).

Jak pro SME, tak i velké či mezinárodní korporace jsme bankou, která jim navíc zajistí kompletní dotační management (KB EU Point), poskytne služby v oblasti energetiky, obnovitelných zdrojů a výběrových řízení (KB Advisory). Nabízíme řešení v oblasti identitních služeb (BankID) či při digitalizaci firemních financí a papírových agend (Fidoo).

Pro exportéry či importéry je výhodou naše zázemí skupiny Société Générale, díky němuž známe trhy a jejich specifika ve více než šesti desítkách zemí světa, případně mohou firmy naším prostřednictvím vstoupit do digitální platformy pro obchodování (we.trade). O tom, že umíme pomoci podnikům jak s domácím, tak zahraničním cash managementem, svědčí i řada ocenění KB v této oblasti.

Pokud zvažujete akvizici, prodej či chcete vyřešit otázku nástupnictví ve své firmě, jsme i zde pro vás správným partnerem. Tím, který vás kromě poskytnutí financování provede celou transakcí. Od pomoci s vyhledáním potenciálních investorů přes vyjednávání až po její úspěšné uzavření.

Komerční banka je jednou z mála, které umí uchopit téměř všechny typy transakcí. Proto i získání ocenění Korporátní banka roku nás velmi těší a zároveň motivuje být nedílnou součástí třeba i vašeho byznysu.

Text: David Formánek

Foto: Shutterstock

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 1 / 2022 na straně 31.

Štítky KB

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.