Články autora: Shutterstock

Jak na energetické úspory ve firmách?Program ELENA pomůže

thumbnail

Energetické úspory provozu nerezidenčních budov či výrobních technologií jsou ve firmách často skloňovaným pojmem. Stejně tak řeší obce či subjekty veřejného sektoru stále častěji energetické úspory ve svých objektech a provozech. Realizaci takovýchto investic často brzdí nejen jejich finanční náročnost, ale zejména absence zkušeností, nejistota v návratnosti nebo otázka výběru vhodné poradenské společnosti poskytující servis v těchto oblastech.

Štítky Energetika, úspory, Environment, kb

číst celý článek

Korejská ekonomika v prvním poločase roku 2024: Polovodiče opět táhnou a přinášejí oživení

thumbnail

Vývoj korejské ekonomiky v první polovině letošního roku ukazuje na pozitivní trendy, které jsou výsledkem vysokého tempa růstu exportu, především v oblasti polovodičů. Srovnání hrubého domácího produktu v prvním čtvrtletí tohoto roku s předchozím obdobím ukazuje na zvýšení o 3,4 % a aktuální předpoklady naznačují, že celkově jihokorejská ekonomika letos poroste o 2,6 %.

Štítky Jižní Korea

číst celý článek

Záruční programy jsou akcelerátorem ekonomické aktivity firem

thumbnail

Záruky Národní rozvojové banky (NRB), dříve Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB), patřily a patří k významným podpůrným nástrojům malých a středních firem, které jsou srdcem našeho podnikatelského prostředí. Stávající nelehká ekonomická situace jim však ztěžuje přístup k úvěrům, proto roste poptávka podniků po záručních programech jako cesty k získání potřebných financí. Firmy se ale obávají, že dostupnost záruk se nyní snižuje, jak uvádí ve svých komentářích nedávný průzkum agentury Ipsos pro Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR).

Štítky Záruky, NRB, KB

číst celý článek
1 2 3 4 15 30 44 58

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.