Články autora: Shutterstock

Laos: Pozapomenutý partner, který na nás nezapomněl

thumbnail

Co nás napadne, když se řekne Laos? Možná není troufalé si myslet, že některé možná Luang Prabang nebo válka v Indočíně, ale naprostou většinu asi nic. Určitě nic, co by mělo spojitost s podnikáním nebo byznysem. Ostatně, proč také? O Laosu se dlouhá léta příliš nemluví. Leží většinou ve stínu větších, silnějších nebo z různých důvodů atraktivnějších sousedů a působí dojmem malé, ospalé země žijící si svým pravidelným a nepříliš rychlým „lidově demokratickým“ tempem. Je tedy nějaký důvod se o Laos zajímat? Určitě ano.

Štítky Laos, Ekonomická diplomacie, MZV

číst celý článek

Tropické Filipíny: Z nemocného muže vycházející hvězdou

thumbnail

Kvalitní pracovní síla stejně jako spolehlivý zahraniční partner má v dnešní době pro české firmy téměř cenu zlata. Poptávka po mladých a vzdělaných pracovnících roste vzrůstajícím tempem společně s frustrací firem nad složitou byrokracií, které čelí v rámci náboru zahraničních pracovníků. Evropský trh je nasycený a firmy hledají nová neprobádaná odbytiště pro své služby a produkty daleko za hranicemi Evropy, kde naráží na často nepřekonatelné jazykové a kulturní rozdíly. Odpovědí na tyto frustrace může být přes sedm tisíc ostrovů v pacifickém oceánu – Filipíny. Tamní pracovní trh disponuje vzdělanou anglicky mluvící populací o průměru 23 let, jež z valné většiny vyznává křesťanskou víru. Už dobrá dvě desetiletí je nelze považovat za nemocného muže Asie, což bývala nevábná přezdívka ostrovního státu. Dnes je lze naopak klidně označit za vycházející hvězdu díky jejich robustnímu makroekonomickému růstu.

Štítky Filipíny, Ekonomická diplomacie, MZV

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Thajsku

thumbnail

Kolejová doprava Thajská vláda klade velký důraz na vybudování dopravní infrastruktury a počítá s velkým podílem investic právě na železniční dopravu. Jedná se o budování nových, respektive zdvojení stávajících tratí, a to v délce minimálně 4 tisíc km. Počítá se také s postupným převáděním…

Štítky Thajsko

číst celý článek

Komerční banka je „doma“ i v Indonésii a Thajsku

thumbnail

Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) a jeho členské státy představují pro české firmy významný trh s velkým potenciálem obchodní spolupráce. Export z České republiky do zemí ASEAN v posledních letech převyšoval 20 miliard korun ročně a možnosti tohoto regionu nejsou ještě zdaleka vyčerpány. Komerční banka, člen finanční skupiny Société Générale, má bohaté zkušenosti s podporou českých vývozců v jejich exportních obchodních aktivitách po celém světě. Díky široké mezinárodní síti poboček mateřské společnosti má přímý přístup k hlubší a podrobnější informaci o lokálním trhu a podnikatelském prostředí v zemi kupujícího. V teritoriu jihovýchodní Asie je přítomna prostřednictvím poboček Société Générale například v Indonésii a Thajsku.

Štítky Indonésie, Thajsko, KB

číst celý článek

Kolumbie: Vycházející hvězda Latinské Ameriky

thumbnail

Po desetiletích občanských válek a bojů s narkomafií nabízí Kolumbie v posledních sedmi letech příznivé podnikatelské prostředí podpořené rostoucí bezpečností a stabilním hospodářským růstem. Po Brazílii, Mexiku a Argentině čtvrtá největší ekonomika Latinské Ameriky a třetí nejlidnatější země regionu otevírá dynamicky rostoucí, velký spotřebitelský trh. Proto se na ni v poslední době stále více soustředí pozornost exportérů a investorů z téměř celého světa.

Štítky Kolumbie

číst celý článek
1 15 29 42 43 44 45 46 47 48 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.