Články autora: Shutterstock

Inovace je součástí izraelské dna

thumbnail

Izrael by se do České republiky svou rozlohou vešel čtyřikrát. Ačkoliv jeho větší část pokrývá poušť a polopoušť, proměnili Izraelci toto nehostinné prostředí prakticky bez infrastruktury v průběhu tří generací v prosperující a sebevědomou ekonomiku – nouzi v příležitost. Pro Česko je dnešní Izrael v řadě oblastí vzorem, významným obchodním partnerem a klíčovým regionálním spojencem.

Štítky Inovace, Izrael, Nové technologie

číst celý článek

V Izraeli najdete nejvíc vědců na metr čtvereční

thumbnail

Když David Ben Gurion v roce 1948 v Tel Avivu slavnostně vyhlašoval nezávislost Izraele, nově vzniklý stát měl složité startovní podmínky k tomu, aby na mezinárodním poli uspěl. Asi by ho tenkrát ani v tom nejrůžovějším snu nenapadlo, že se země během sedmi desítek let přetaví v moderní ekonomiku s vysokým podílem high-tech sektoru. Nemalou roli v tomto procesu sehrála také špičková úroveň izraelského základního i aplikovaného výzkumu a otevřenost k používání nových technologií. Proto dnes tolik nepřekvapí, že finanční magazín Bloomberg zařadil Izrael v lednu 2017 do prestižní desítky nejvíce inovativních států světa.

Štítky Izrael, Věda a výzkum, Inovace

číst celý článek

Írán: sankce bez sankcí

thumbnail

„The implementation day“. Tak eufemisticky nazvali Íránci den, kdy byly loni v lednu zrušeny plošné sankce vůči jejich zemi. Poté následovaly měsíce horečných aktivit. Západní firmy si nechtěly nechat ujít příležitost „sáhnout si“ na nově se otevírající, po Saúdské Arábii druhý největší trh Středního východu a severní Afriky s osmdesátimilionovou populací a tehdejším hrubým domácím produktem oscilujícím kolem 394 miliard amerických dolarů. Státní delegace si v Teheránu doslova podávaly dveře, obchodní mise probíhaly na všech stupních a napříč všemi sektory.

Štítky Írán

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.