Články autora: Shutterstock

Jak snížit riziko kybernetických útoků na firemní peníze?

thumbnail

„Obdržela jsem e-mail od generálního ředitele s instrukcí k provedení platby. Vzhledem k tomu, že generální ředitel byl na služební cestě mimo Evropu a nebylo možné se s ním v rámci časového posunu spojit, tak jsem ve vazbě na urgenci platby rozhodla příkaz poslat. Následně mi volali z Kontaktního centra Komerční banky, že zadaná platba byla vyhodnocena jako podezřelá a požádali mě o prověření detailů. V nejbližším možném termínu jsem kontaktovala našeho generálního ředitele, který mi potvrdil, že žádný požadavek na urgentní platbu neposílal. Útočník si zřejmě před odesláním e-mailu, který byl zpracován velice věrohodně, zjistil, kdy není vedení firmy přítomno a není možné jednoduše ověřit platnost pokynu. Podle čeho máme rozeznat tyto útoky či podvodné aktivity a na co konkrétně si nyní dávat pozor?“ Hlavní účetní společnosti, která se stala obětí útoku. Vzhledem k požadavku zůstat v anonymitě nejsou firma ani zaměstnanec uvedeni

Štítky Kybernetická bezpečnost, hacking

číst celý článek

Německé hospodářství v supervolebním roceSolidní růst pokračuje

thumbnail

Rok 2017 je u našeho největšího obchodního a strategického partnera považován za supervolební; na jaře se konaly troje volby do zemských sněmů, 24. září Němci volí do Spolkového sněmu a 15. října proběhnou předčasné volby do zemského sněmu v Dolním Sasku. Solidní ekonomický růst, vyrovnané hospodaření s veřejnými financemi a zejména nízká míra nezaměstnanosti i navyšování mezd (v průměru o 10 % za poslední čtyři roky) bývají připisovány k dobru vládnoucím stranám, v rámci velké koalice však více CDU/CSU než SPD. Nicméně zejména německé podniky se současnou hospodářskou politikou příliš spokojeny nejsou.

Štítky Německo, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Indie se nadechuje

thumbnail

Svět začíná opět věřit indické ekonomice. Ne snad, že by to byl v uplynulých měsících úplný propadák, ale faktem je, že od ledna 2016 míra indického růstu HDP v meziročním vyjádření zažívala pouze propad. Dobrá zpráva je to, že se podle všech prognóz začíná druhá nejlidnatější země planety odrážet ode dna. Meziroční růst 5,7 %, jehož bylo dosaženo ve druhém čtvrtletí letošního roku, se začíná dostávat na sedmiprocentní míru, která by se měla v dalším období udržet. Pokud k tomu připočteme, že v současných dnech zažívá Indie historicky nejnižší míru nezaměstnanosti (4,9 %), potom je zřejmé, že podnikatelská sféra jede na plný plyn. Nejvíce ji táhne průmysl, v těsném závěsu následuje zemědělství a roste rovněž stavební produkce. Vezmeme-li v úvahu, že spotřebitelský trh činí 1,3 miliardy obyvatel a že Indie patří stabilně mezi deset největších světových importérů, potom je pochopitelné, že našim vývozcům se začínají zapalovat lýtka. Jedná se totiž bezesporu o zemi s nevídaným obchodním sex-appealem.

Štítky Indie, MSV

číst celý článek
1 15 29 43 46 47 48 49 50 51 52 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.