Články se štítkem: rozvojová pomoc

Rozvojový pracovník, nebo podnikatel? V Gambii je místo pro obojí

thumbnail

Známý americký ekonom William Easterly, specializující se na hospodářský rozvoj, přiléhavě nazývá osobnosti tohoto typu hledači problémů a reálných řešení. „Pro podnikatelský model jsme se s gambijskou přítelkyní, nyní manželkou, rozhodli kvůli udržitelnosti projektu,“ říká zakladatel a spolumajitel 3D firmy, která se zaměřuje na prodej, vývoj, servis, implementační pomoc a proškolování obsluhy 3D tiskáren Prusa Research, Silvestr Tkáč.

Štítky Afrika, Gambie, Nové technologie, rozvojová pomoc

číst celý článek

Chytrá česká řešení mají zelenou

thumbnail

Porozumět potřebám našich exportérů. To je jednou z našich hlavních priorit. Proto jsme i na nedávném svátku našich strojařů a největší tuzemské veletržní akci chtěli být vývozcům co nejblíž a předat jim co nejvíc informací o exportních příležitostech ve světě. Spolu s Exportní garanční a pojišťovací společností (EGAP) jsme přišli s novinkou – postavit na veletržní půdě Exportní dům. Síla této myšlenky předčila naše plány i očekávání: během pěti dnů veletrhu navštívilo stánek více než 1400 podnikatelů a zástupců českých firem, což považuji za velký úspěch.

Štítky Ekonomická diplomacie, MSV, rozvojová pomoc

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.