Články autora: Shutterstock

Bavorsko a Bádensko-Württembersko hrají v našem obchodě prim

thumbnail

Již dlouhá léta není žádným překvapením, že v rámci zahraničního obchodu České republiky mají obchodní vztahy s Německem, a především s jeho jižní a západní částí, klíčový význam. Spolková republika Německo je tradičně naším největším obchodním partnerem, který se podílí více než 26 procenty na celkovém obratu našeho zahraničního obchodu.

Štítky Německo, Bavorsko, Bádensko, Wurttenbersko

číst celý článek

Nové financování firmám pomůže naplnit strategii udržitelnosti.Je třeba stanovit konkrétní cíle

thumbnail

Sustainability Linked Loan (SLL) neboli úvěr vázaný na cíle udržitelnosti je novou formou bankovního financování pro firmy, které chtějí využít prostředky ke splnění svých závazků v oblasti udržitelnosti. Pro firmy, které chtějí dát najevo svým investorům, zákazníkům i veřejnosti, že si za svojí strategií udržitelnosti stojí.

Štítky Udržitelné financování, KB

číst celý článek

Jak upozorňovat druhé na chyby, aby se opravdu zlepšovali

thumbnail

Lidé nejsou stroje. To, že je upozorníme na chybu nebo zkritizujeme jejich práci, nesou často nelibě a s nepřiměřenými emocemi. Pro vedoucí pracovníky to bývá vyčerpávající. Někteří zaměstnanci si zvyknou a obrní se, jiní si kritiku nepřipustí na úkor kvality své práce. Tou správnou otázkou tedy je, jak efektivně korigovat své zaměstnance, abychom je zároveň motivovali.

Štítky Personalistika

číst celý článek

Digitalizace a IT: Jedinečná příležitost pro český business na Ukrajině

thumbnail

Špičkové české technologie a know-how mohou pomoci v poválečné obnově Ukrajiny a její modernizaci. A to zejména v oblasti digitalizace a IT/ICT (informačního a telekomunikačního) sektoru. I v krizovém období války mohou zajistit funkčnost a efektivitu státních úřadů, infrastruktury, dodavatelských řetězců a v neposlední řadě proaktivně plánovat poválečnou regeneraci. Mnohé z českých firem již tento zájem zachytily a navázaly spolupráci s ukrajinskými partnery. Zatím působí digitální a chytrá řešení například v oblasti medicíny, státní správy a vzdělávání, ambiciózní plán ukrajinské vlády je plánuje implementovat napříč všemi oblastmi občanského života, a snížit tak byrokratizaci systému a mnohá s ní svázaná rizika.

Štítky Ukrajina, Podpora exportu, digitalizace, IT, MPO

číst celý článek

Ázerbájdžán: Strategický energetický partner. Šance pro české firmy narůstají

thumbnail

Ázerbájdžán, země ležící na křižovatce Evropy a Asie, je znám především díky bohatým zásobám ropy a zemního plynu. Rozsáhlá naleziště v oblasti Kaspického moře jsou strategicky důležitá nejen pro něj, ale také pro celý region a světový energetický trh. Země je klíčovým dodavatelem ropy a zemního plynu do řady států Evropské unie a Středomoří, přičemž v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině a snahu evropských států diverzifikovat dodávky nerostných surovin do Evropy se tato její role ještě zvýšila.

Štítky Ázerbajdžán, Podpora exportu, MPO

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 7 15 29 43 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.