Články autora: Shutterstock

Gruzie: Země na prahu Evropy. Nyní se zdá, že spíše přešlapuje

thumbnail

Gruzie je zemí kontrastů s nejhlubší jeskyní světa (2212 m) i nejvýše položenými trvale osídlenými vesnicemi Evropy v nadmořské výšce přes 2000 metrů. Na černomořském pobřeží vládne subtropické klima a v kavkazském masivu vysokohorské. V Batumi vyrůstá, především díky zahraničním investorům, něco mezi Dubají a Las Vegas, v provincii Svanetie se k nebi tyčí kamenné věžové domy a život plyne jako před staletími. Stejně kontrastní a polarizovaná je i společenská a politická situace.

Štítky Gruzie

číst celý článek

Inovace, udržitelnost, úspory, ochrana klimatu aneb S cirkulární ekonomikou dále dojdeme

thumbnail

Současným významným globálním tématem je ochrana klimatu a udržitelnost dalšího rozvoje společnosti včetně podnikání. Jedním z klíčových nástrojů pro přechod k udržitelné a klimaticky neutrální ekonomice je cirkulární ekonomika, která představuje zásadní koncepční změnu oproti tradičnímu ekonomickému systému, jenž je založen na lineárním modelu „vyrobit, použít, zahodit“.

Štítky Cirkulární ekonomika, MPO

číst celý článek

Pomůže nám umělá inteligence více porozumět lidem?

thumbnail

Vstoupili jsme do nové doby, kdy je umělá inteligence (AI – z angl. artificial intelligence) stále častěji považována za mocný nástroj, který nám může usnadnit práci. Včetně té manažerské. Při bližším zkoumání se však ukazuje, že AI má svá omezení zejména v oblasti porozumění lidským emocím, reakcím a jejich potenciálu. Pojďme se podívat na to, v čem nás umělá inteligence nemůže nahradit i kde nám může pomoci.

Štítky Personalistika, Nové technologie

číst celý článek

Opatření v energetice – účinná cesta ke snížení firemní uhlíkové stopy

thumbnail

Za posledních 60 let se zvýšily emise CO2 jako největšího zdroje globálního oteplování o 30 procent. Kolik si můžeme dovolit vypustit nejen oxidu uhličitého, ale i dalších skleníkových plynů, aby se globální oteplování dařilo držet v rozumné míře do cca 2 ºC? Klíčovou roli hraje energetika, a to jak v osobní spotřebě domácností, tak zejména ve firemním sektoru.

číst celý článek

O budoucnosti Evropy tady a teď

thumbnail

Bez nadsázky žijeme v době, kdy se láme chleba. Evropa přijímá klíčová rozhodnutí, která ovlivní směřování evropského průmyslu na dlouhá desetiletí dopředu. V Evropském parlamentu si to uvědomujeme, je to cítit na každém kroku, mluví se o tom na jednáních a přihlíží se k tomu v hlasování. V sázce je mnoho a jedna chyba nebo zaváhání může udělat za dalším osudem sjednoceného kontinentu tlustou čáru.

Štítky Evropa, EP

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 7 8 15 29 43 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.