Články autora: Shutterstock

Příležitosti pro české firmy v Alžírsku

thumbnail

Zemědělství a potravinářství Alžírská vláda usiluje o rozvoj a modernizaci zemědělství jako prostředku k diverzifikaci ekonomiky a přilákání zahraničních a domácích investic. Hlavními hnacími silami trhu jsou vládní politiky a programy na zvýšení domácí produkce, privatizace semenářského sektoru a…

Štítky Alžírsko

číst celý článek

Libanon: Země cedrů (a plynu?)

thumbnail

Libanon je maličký kousek země zmítaný dějinnými událostmi, je to jedno políčko na šachovnici notně ošoupané manévry malých i velkých figur her mezinárodní politiky, a to déle než jen po nějaké to století.

Štítky Libanon

číst celý článek

Stabilní dodavatelské řetězce, to je to, oč tu běžíPomoci může due diligence

thumbnail

Dodavatelské řetězce – bezpečné a také udržitelné – jsou od začátku pandemie covidu a v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině klíčovými slovy pro většinu obchodníků a podnikatelů. Příčiny a důsledky jejich přerušení z nich činí téma jak na národní, tak i mezinárodní úrovni. Společně se snahou o diverzifikaci zdrojů se hledají i další nástroje, jak zvýšit odolnost dodavatelských řetězců. Jedním z těchto nástrojů je rovněž zvýšení znalosti o jednotlivých článcích dodavatelského řetězce ze strany odběratelů. Vychází se z předpokladu, že čím více víte o svých dodavatelích a o tom, jaký má jejich činnost vliv na okolí, tím dříve rozpoznáte rizika a můžete na ně včas reagovat. Znalost může být zprostředkována různými způsoby a due diligence čili náležitá péče je jedním z těch efektivnějších.

Štítky EU, MPO

číst celý článek

Abyste se na hodnoticím pohovoru necítili jako u zubaře

thumbnail

Až polovina manažerů se prý cítí nepohodlně, když přijde na výroční rozhovory s podřízenými. Proč tomu tak je? Velmi často hlavně proto, že vlastně nevědí, jak se na takovou akci připravit. Mají pocit, že musí daný čas vyplnit svým vlastním ústním hodnocením. A protože nikdo neočekává, že to bude schůzka na pět minut, dojem z ní se nezřídka rovná pocitu při návštěvě zubaře. Pojďme na to s troškou nadhledu.

Štítky Personalistika

číst celý článek
1 5 6 7 8 9 10 11 15 29 43 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.