Články se štítkem: NRB

Jiří Sára: Naše dílo slouží lidem, kteří tady žijí

thumbnail

Krátce a výstižně charakterizuje zaměření karlovarské stavební firmy Bauing KV její zakladatel a majitel Jiří Sára. Při myšlence na nejzápadnější kraj naší vlasti se nám asi vybaví dvě pro něj typická odvětví: lázeňství a těžba kaolinu spolu s výrobou porcelánu. S tím souvisí i čilý cestovní ruch, s nímž je činnost společnosti úzce svázána. „Mezi naše významné zákazníky patří místní hotely. Rozvíjíme i své vlastní developerské projekty, aktuálně vracíme život místní plavírně, v čemž nám nesmírně pomohla Národní rozvojová banka.“

Štítky Stavebnictví, NRB

číst celý článek

Zbyněk Kopeček: Mým posláním je pomáhat malým vinařům. V Rakousku si jich váží daleko víc

thumbnail

Drobní vinaři či zahrádkáři jsou pro naši zemi velmi potřební, mimo jiné jako nositelé tradic a života venkova. Mají-li prosperovat, vyžadují však odlišný přístup než velké společnosti. Toho si byl vědom i Zbyněk Kopeček, když v roce 2005 na Slovácku zakládal svou firmu. Vinařský dům Kopeček vznikl s cílem maximálně podporovat menší zemědělce, a jelikož zde pracují pouze na slovo vzatí odborníci a srdcaři, dokáží díky stálé klientele malých, ale velmi bonitních zákazníků od svého vzniku nepřetržitě růst. Nejen s aktuálními investicemi firmě pomáhá Národní rozvojová banka (NRB).

Štítky Zemědělství, Environment, Rakousko, NRB

číst celý článek

Jan Janota: Naše speciální stroje spolehlivě slouží po celém světě. V Mexiku vyrábí díly pro Teslu a Ford

thumbnail

Nuda v Brně? Posuďte sami. Brněnská firma GF Machinery vyváží 70 % své produkce a na globálním trhu soupeří s předními výrobci speciálních strojů a linek na zpracování technických vláken a pro automobilový průmysl. Každý její výrobek je jednoúčelový originál, vyvinutý a instalovaný u zákazníka na zakázku. Od objednávky do předání zakázky uplyne běžně 6 až 10 měsíců. Jak firma vyrovnává své cash-flow? „K překlenutí této doby využíváme M-záruku Národní rozvojové banky,“ říká Jan Janota, jednatel firmy.

Štítky Strojírenství, Inovace, Podpora exportu, NRB

číst celý článek

Karel Řepa: Obměna technologií nikdy nekončí

thumbnail

Již Tomáš Baťa říkával „lidem myšlení, strojům dřinu“ a ve své firmě zavádění moderní techniky plně podporoval. Stejnou cestou se vydala i třeboňská firma RETRE – prádelna a čistírna, která dnes díky inovační strategii disponuje nejmodernějším strojním zařízením v oboru. „V loňském roce jsme za pomoci Národní rozvojové banky a programu Úspory energie instalovali nový zdroj páry a navýšili jsme výkon naší fotovoltaické elektrárny,“ popisuje poslední investici spolumajitel firmy Karel Řepa.

Štítky MSP, Inovace, NRB, Úspory energií, Energie

číst celý článek

Manželé Florovi: Svou práci prostě milujeme

thumbnail

Když v chladném podnebí severní Moravy začnete provozovat rodinné zahradnictví a dokážete v tom uspět, znamená to jediné – jste skvělý zahradník i podnikatel zároveň. „Náš obor jde rychle dopředu a je třeba držet krok. Do budoucna máme velké plány, k jejichž naplnění jsme již vykročili první investicí,“ říkají Pavel a Pavlína Florovi, majitelé rodinné firmy, která nese jejich jméno. A hned dodávají, že nabídka ze strany NRB byla natolik jedinečná a změny cen energií natolik prudké, že potřebné technologie zakoupili ještě dřív, než původně plánovali.

Štítky Rodinná firma, NRB

číst celý článek

Jindřich Staněk: Každý rok je originál a změny jsou na denním pořádku

thumbnail

V době, kdy v médiích převládají příběhy firem omezujících svou činnost či rovnou opouštějících trh, je radost setkat se s někým, kdo své podnikání naopak rozšiřuje a plánuje další růst. Jak říká Jindřich Staněk, jednatel a majitel ryze české firmy HS Auto Staněk, „díky proklientskému přístupu, který není hraný, ale vychází z naší podstaty, konkurujeme i větším firmám, než jsme my“. Důkazem toho, že se firmě daří, je i nedávné otevření nového autosalonu v Písku, který byl vybudován s využitím finančních zdrojů z programu Expanze Národní rozvojové banky.

Štítky Inovace, NRB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.