Články se štítkem: NRB

Saeed Ebrahimi: Udržitelné podnikání a kvalita, to je naše motto

thumbnail

Přibližně hodinu jízdy severně od Prahy sídlí v moderním areálu v Chrastavě rodinná firma MB Industry, která se specializuje na dovoz, úpravu a distribuci suchých plodů a ořechů. Bez větších potíží se jí podařilo překonat těžkou covidovou dobu a díky včasným investicím do šetrného vytápění a úsporných technologií za pomoci bezúročného úvěru Národní rozvojové banky (NRB) zde může i nyní zdravou technologií pražit oříšky a provozovat veškeré podnikání navzdory probíhající energetické krizi. Jak říká zakladatel a výkonný ředitel společnosti Saeed Ebrahimi, „vřelý přístup zaměstnanců NRB bychom doporučili všem menším podnikatelům a rodinným firmám“.

Štítky Potravinářství, Environment, NRB

číst celý článek

Josef Ťulpík: Co se nejvíc žádá? Víceúčelovost a uživatelský komfort

thumbnail

V obci Písečná uprostřed nádherné jesenické přírody se zemědělská dopravní technika vyrábí od roku 1968. Po roce 1989 však podnik opustil český trh, nevyvíjel vlastní výrobky a neinvestoval. Péči se zdejší výrobě dostalo opět až od roku 2006, již pod vedením nového majitele v osobě Josefa Ťulpíka. Ještě v témže roce začala firma za pomoci NRB investovat do nových technologií a o rok později budovat dealerskou síť. Dnes má WTC Písečná ucelené portfolio, diverzifikovaný odběratelský trh a vizi do budoucnosti.

Štítky Strojírenství, Inovace, NRB

číst celý článek

I ploty mohou spojovat

thumbnail

Společnost Pletiva Dobrý a Urbánek byla založena v roce 2013 na základě rovnocenného podílu obou spolumajitelů. Díky jasně rozděleným rolím ve firmě, stabilnímu týmu zkušených zaměstnanců a spolupráci s Národní rozvojovou bankou od té doby každý rok úspěšně expanduje. „Vlastníme dva areály s velkými skladovými zásobami. Při nákupu těchto nemovitostí jsme využili produkt od NRB. Troufám si tvrdit, že šlo o jeden z nejvýznamnějších momentů naší firemní historie,“ popisuje situaci Tomáš Urbánek. K původní firmě časem přibyly další projekty a letos vše vrcholí jejich transformací na holdingovou strukturu.

Štítky NRB, Stavebnictví, Zemědělství

číst celý článek

Úspěšná strategie made in Zlín

thumbnail

Kořeny české firmy ZPS – FRÉZOVACÍ NÁSTROJE sahají až ke známým Baťovým závodům. Již tehdy bývala garantem pro české technické normy v oblasti fréz. Po krizovém období přešla společnost v roce 2002 do rukou nového vedení a nejen že se na trhu dokázala udržet, ale i pravidelně expandovat a získat si pozici velkého hráče v oboru na českém i evropském trhu. Jak společnost funguje a jakou taktiku volí při zajišťování finančních prostředků potřebných pro svůj růst, o tom jsme si povídali s finančním ředitelem Ondřejem Palátem.

Štítky Strojírenství, NRB

číst celý článek

Lucie Vejdová: Máme pevné kořeny a hledíme dopředu

thumbnail

„Třicet let vývoje nás dostalo z garáže mezi první ligu. Jako rodinná firma máme pevné kořeny v rodném městě, zároveň hledíme dopředu a myslíme na budoucnost. Pro realizaci podnikatelských vizí a růst je neocenitelné mít vedle sebe dobrého finančního partnera. Pro nás se jím stala Českomoravská záruční a rozvojová banka, dnes již Národní rozvojová banka, která nám pomáhá s financováním našeho rozvoje, a to včetně tak důležitého poradenství a podpory,“ říká Lucie Vejdová, jednatelka společnosti IMS-Drašnar.

Štítky Rodinná firma, Inovace, NRB, Německo

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.