Aplikace PayPhone udělá z mobilu platební terminálIdeální řešení pro ty, kterým klient platí kartou spíš výjimečně, pro pracovníky v terénu, pro rozvoz zboží nebo třeba pro sezonní podnikání.

Text David Formánek Foto Shutterstock Publikováno

Platební terminály v mobilu jsou novinkou na trhu. Díky nim mohou vaši zákazníci jednoduše zaplatit přiložením své karty přímo k vašemu mobilnímu telefonu. O podmínkách a výhodách této služby hovoříme se zástupkyní Komerční banky Janou Lidickou ze segmentu malého podnikání.

Kdo novou službu nejvíc ocení?

Stále více zákazníků dává přednost platbám kartou, mobilem nebo hodinkami. Klasický platební terminál může být pro některé podnikatele nevýhodný, zvlášť pokud jde o sezonní charakter podnikání nebo jim jejich zákazníci platí spíše na fakturu a jen občas situace vyžaduje platbu na místě. Pro tyto účely radíme využít právě PayPhone.

Co je k tomu potřeba?

Podmínkou je mít chytrý telefon s Androidem a technologií NFC, která umožňuje bezkontaktní platby. Samotný proces získání doporučujeme v kombinaci s podnikatelským účtem na pobočkách Komerční banky nebo zanechat svůj kontakt na webu PayPhone.

Platí se nějaký paušální poplatek?

Nikoliv, platíte jen za transakce, které proběhnou. Přehled o nich máte jak v mobilu, tak na internetu ve svém profilu na Portálu obchodníka, což je webové administrativní rozhraní, kde je řada užitečných funkcí.

Jaké jsou jiné cenové podmínky?

Na začátku se zaplatí aktivační poplatek ve výši 495 korun bez DPH. Jak už bylo řečeno, žádný měsíční paušál se neplatí, jen procento z transakcí. Finální procento se skládá ze tří částí – 1,45 % za zpracování transakce plus poplatek karetním společnostem a poplatek vydavateli karty (podle typu karty – Visa/ MasterCard, osobní/služební karta).

Má to nějaká omezení?

V současné době je aplikace pouze pro zařízení Android (verze 8.0 a vyšší), umí akceptovat pouze karty MasterCard a Visa a dokáže přečíst pouze bezkontaktní karty. Aplikace netiskne účtenky, ty jsou předávány zákazníkovi prostřednictvím aplikace buď e-mailem, nebo pomocí QR kódu, přes který si ji stáhne

Text: David Formánek

Foto: Shutterstock

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 1 / 2022 na straně 49.

Štítky KB

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.