Partners: Skvělý rok za námi i před námi

Text Petr Borkovec Foto archiv Partners Publikováno

Rok 2017 se Partners podařil. Dokázali jsme v době regulace, rozložení provizí a stagnace poradenského trhu, tedy všemu navzdory, růst o 10 %. Obratem jsme historicky dosáhli nejlepšího roku 2012, přitom ale s polovinou finančních poradců. Pokračujeme na cestě profesionalizace a efektivity. Ani letos nešlapeme na brzdu, ale právě naopak. Výhled největší finančně poradenské společnosti do roku 2018 přináší Petr Borkovec, generální ředitel Partners.

Desetileté výročí Partners se nám povedlo ve výsledcích, aktivitách i podnikatelských osobnostech napříč pozicemi. Co se týče obratu, dosáhli jsme růstu bezmála 10 % – na 1,4 miliardy Kč, ale k tomu si vygenerovali navíc dalších 450 milionů Kč budoucích příjmů v dalších čtyřech letech díky rozkládání odměn v čase. To je skvělý výsledek.

Franšízy i profesionální poradci frčí

Růst firmy jako celku je ale ve skutečnosti skládankou růstu firem podnikatelských osobností, ať již manažerů, profíků nebo franšízantů.

Obrovský skok v efektivitě udělaly naše bankovní a finančně poradenské pobočky Partners markety. Ačkoliv franšíz nepřibylo, vzrostl jejich obrat o 35 % a jejich produkce dosahuje čtvrtiny celé firmy. Lépe jsme pracovali s lidmi, zavedli jsme a důsledně dodržovali systémy práce a řízení. Nejlepších deset poboček dnes bez problému dosahuje v průměru 720 tisíc Kč měsíčního obratu.

Rok 2017 – rok investic

Co se týče naší loňské produkce, mám velkou radost z růstu investic. Je velice důležité, aby lidem peníze neležely na běžných účtech, je potřeba je zhodnocovat. Klientům jsme zainvestovali majetek ve výši 1,6 miliardy Kč, což představuje 50% růst v nových jednorázových investicích. Rostly také pravidelné investice na 520 milionů Kč ročně.

V investicích vidím dlouhodobě obrovský potenciál a zaměřujeme se na ně i při tvorbě nových produktů a nástrojů. Loni například naše Partners investiční společnost připravila nový podílový fond bez vstupních poplatků Partners Dividend Selection. Během půl roku v něm bylo téměř sto milionů Kč.

Další růst hypoték, penzí a pojistných produktů

Při pohledu na výsledky roku 2017 potěší i růst rizikového životního pojištění o 50 %. Zatímco trh životního pojištění se nadále potýkal s krizí a klesl o 16 %, my jsme dokázali růst a objem předepsaného pojistného v životním pojištění celkově zvýšit z loňských 420 milionů na bezmála 450 milionů Kč.

Velký posun jsme udělali i v neživotním pojištění, kde růst činil 16 % a dosáhl na 120 milionů Kč, a to zejména díky pojistkám aut. V roce 2018 a dále nás v oblasti pojištění čekají skutečně převratné novinky, proto se těším na další rozvoj. Daří se také v penzijních fondech, růst v doplňkovém penzijním spoření činil skvělých 90 %.

Zatímco loni jsme mluvili o rekordním roce, co se týče úvěrů a hypoték, tak i zde se nám podařilo dostat ještě dál, a to o dalších 4,5 % na celkový objem 23,5 miliardy Kč. Celkově tak musím znovu potvrdit, že naše portfolio je skutečně komplexní a svědčí o dobré a profesionální práci s klientem.

Loňský rok byl také prvním rokem nového provizního modelu, kdy se nám podařilo zachovat naši unikátní filozofii rovných provizí a výhodnosti našich exkluzivních produktů včetně věrnostního bonusu pro klienty až 30 % z ročního pojistného.

Rok 2018 přinese mnoho novinek

Zdálo by se, že už snad není co vymýšlet, ale opak je pravdou. Rok 2018 bude minimálně po stránce projektů a nových příležitostí velkým třeskem. Obrovskou inovací v pojištění se stalo naše exkluzivní partnerství s celosvětově působící pojišťovnou Lloyds. Nabídneme pojištění profesní invalidity s pojistnými částkami až 60 milionů korun a také jediný produkt pro sportovce plně lokalizovaný do českého práva.

Rok 2018 bude také prvním rokem našeho partnerství s První klubovou pojišťovnou, do které investičně a manažersky vstupujeme. Tuto novou inovativní neživotní pojišťovnu jsme si vybrali s ohledem na její jedinečný klubový a peer-to-peer koncept, nízkonákladovost a efektivitu se stoprocentně férovým přístupem ke klientům.

Jeden investiční účet

Centrem našeho zájmu je a bude také oblast investic. Rovněž zde chystáme v roce 2018 velkou novinku v podobě Partners investičního účtu. Z pohledu poradce to bude moderní on-line „classic invest“, znamená to, že klient bude mít k dispozici správu celého svého investičního portfolia prostřednictvím jednoho účtu s možností přechodů a změn vždy na to, co je pro něj nejvíce smysluplné.

Musím říct, že jsem hrdý na to, jaká společnost jsme, jakou společností se stáváme a jak dospíváme. Není to jen o růstu čísel a projektů, je to o růstu osobností a úspěšných podnikatelských příběhů na všech pozicích. A těch je v Partners mnoho a stále přibývají další.


Nová Partners pojišťovna startuje

V lednu jsme udělali první zásadní a nevratný krok k něčemu velkému. Podali jsme v České národní bance žádost o založení vlastní životní pojišťovny. Rozhodli jsme se, že postavíme jedinečnou moderní platformu s dokonalým produktem rizikového pojištění na míru každému klientovi a s perfektním servisem pro poradce.

Chystáme individuální přístup ke zkoumání zdravotního stavu, cenově vysoce konkurenceschopný produkt s one-to-one pricingem, jednoduchý a transparentní produkt s minimem výluk a k tomu stále aktuální a flexibilní pojistnou smlouvu a jednoduchou on-line správu smluv pro poradce i klienty.


Text: Petr Borkovec

Foto: archiv Partners

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 1 / 2018 na straně 78-79.

Štítky Partners

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.