Naše inovace dokáží vyčnívat i ve světě

Text a foto LIKO-S Publikováno

Česká rodinná firma LIKO-S ze Slavkova u Brna, která letos představila mediálně úspěšnou 1. živou halu na světě LIKO-Vo, demonstrovala nedávno inovativní a designová řešení tentokrát pro moderní kanceláře na dvou významných veletrzích najednou.

CHYTRÁ STĚNA SMART-I-WALL® OSLOVILA LONDÝN

Ve dnech 19. až 22. září společnost LIKO-S prezentovala interaktivní příčky SMART-i-WALL® v Londýně. Tam se představila spolu s předními českými výrobci na veletrhu designu London Design Fair 2019, který byl součástí týdenního programu London Design Festivalu. Jde o největší obchodní akci v Londýně, který je světovou metropolí designu a architektury.

Prezentace LIKO-Su byla součástí unikátního českého pavilonu nazvaného „Czech Republic: United Crafts of Bohemia“. Projekt organizovala agentura CzechTrade za finanční podpory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a zúčastnilo se ho dvanáct společností. Expozice LIKO-Su představila novou verzi multimediální příčky SMART-iWALL®, která přitahovala množství návštěvníků a profesně zaujala především britské tvůrčí architekty a designéry kancelářských interiérů. Připomeňme, že LIKO-S byl před několika lety první firmou, která dokázala integrovat technologie jako vysoké rozlišení, unikátní zvuk & dotekové ovládání právě do skleněné příčky.

„Moderní technologie pro komunikaci a prezentaci jsou dnes běžnou součástí každé kanceláře nebo jednací místnosti. Televize na stěnách, konferenční kamery na stole, reproduktory pod stropem. K tomu všemu se připojujete přes svůj počítač pomocí kabelu. My jsme tohle všechno vzali a integrovali do našich příček. Tak vznikl SMART-i-WALL® – interaktivní příčka nabitá technologií,“ řekl Orraine Williams, člen představenstva a vedoucí Vývoje & Marketingu společnosti LIKO-S. Obrazovky SMART-i-WALL® alespoň vzdáleně přenášely premiéru akustických budek na veletrhu TechoCon 2019, který se ve stejnou dobu konal v Praze.

„Veletrh designu London Design Fair byl pro nás klíčovou akcí. Otevřel naší společnosti dveře na britský trh a poskytl jí i dalším firmám příležitost k navázání důležitých obchodních vztahů. Atmosféra v pavilonu byla přátelská, na velmi prestižní akci se sešly firmy, které se doplňovaly a v žádném z vystavovaných produktů si nekonkurovaly,“ uvedl Jan Musil, místopředseda představenstva LIKO-S.

Mezitím v Praze na Techocon 2019

Ve stejnou chvíli, kdy v Londýně probíhal první den London Design Fair 2019, v Praze LIKO-S představil revoluční model akustických budek na mezinárodní konferenci TechoCon 2019. Letošní třetí ročník se nesl v duchu témat Sustainability & Well Being. Tyto myšlenkové okruhy aktuálně rezonují nejen trhem kancelářských prostor. Pro návštěvníky byly připraveny přednášky, panelové diskuze a prezentace produktů. Zástupci LIKO-Su mimo jiné také přednášeli na téma Inovace jako základ (r)evoluce ve stavebnictví. Detailněji představili i ekologické produkty, jako jsou zelené střechy, zelené fasády nebo kořenové čistírny, s jejichž pomocí chtějí slavkovští inovátoři změnit zaběhlé způsoby v současném stavebnictví.

Mnozí už věřili, že telefonním budkám s příchodem mobilů odzvonilo. Moderní kanceláře typu open space ukázaly opak – mobil dnes mají všichni, ale chvíli soukromí málokdo. Na scénu se proto vrátily akustické budky. Neslouží už pouze k telefonování, ale i pro privátní schůzky a menší meetingy.

Ty od LIKO-Su díky inovacím a jedinečné konstrukci „zamíchaly kartami“. Oproti konkurenci mají integrovaná kolečka, díky nimž je velmi snadné je přemístit. Promyšlená konstrukce navíc umožňuje modulární rozšíření mikrokanceláře na menší zasedačku až pro šest lidí. Posledním trumfem je interaktivita – upgrade akustických budek chytrou příčkou SMART-i-WALL®, kterou lze integrovat přímo do stěny.

„Obě inovace z naší dílny upoutaly velkou pozornost návštěvníků. Dlouhodobě se snažíme vytvářet řešení, která usnadní a zpříjemní život v kanceláři díky technologiím, flexibilitě a akustice. Naše nové budky všechny tyto záměry kombinují, dokonce si díky integrované dotykové obrazovce a softwaru můžete svoji zasedačku jednoduše rezervovat a mít pod kontrolou vnitřní podmínky jako množství CO2 a vzdušnou vlhkost,“ doplnil Jan Musil.

www.likos.cz

Zdroj: LIKO-S

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 5 / 2019 na straně 68-69.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.