Jak na nedostatek energie

Text Jana Jenšíková Foto archiv Tackera Company Publikováno

Slovo „energie“ aktuálně patří k těm nejčastěji užívaným. V poslední době řešíme převážně energetické zdroje jako plyn či elektřinu, ale co když dojde energie našemu tělu?

„Chceme dokázat, že i povzbuzující nápoje mohou být tvořené a balené v harmonii s přírodou, a vypité tak s dobrým pocitem,“ říká Daniel Dlabaja, který stojí za mladou společností Tackera Company sídlící v Holešově nedaleko Zlína, která nedávno získala zlatou v desátém ročníku soutěže začínajících podnikatelů Nastartujte se.

„S nedostatkem energie a se stresem bojuje mnoho z nás. Často musíme pokračovat v činnosti, i když už jsme unavení a neefektivní – špatně se soustředíme, práce nám nejde od ruky. Každý máme povinnosti. Řešení, jak je zvládat lépe, když jsme v menší či větší nouzi, se ale liší. Jedni se dopují kávou nebo čajem, druzí využívají nakopávač v podobě plechovkového energy nápoje. Jiní si možná vezmou pilulku. Pomocníků v takových situacích je mnoho, ale my jsme měli pocit, že mezi nimi nějaký chybí. U každé varianty nám něco nevyhovovalo a chtěli jsme mít možnost sáhnout po něčem, co by bylo kompromisem mezi vším, co je na trhu dostupné,“ prozrazuje lídr Tackery, jak vznikla myšlenka vytvořit zdravý povzbuzující nápoj bez chemie, barviv a konzervantů.

První recepty vznikaly u naší babičky v kuchyni, kde jsme strávili několik dní testováním.

„Náš nápoj Tackera má výhodnou sypkou formu. Zabere tak mnohem méně místa, a tím také šetří životní prostředí, neboť v jednom sáčku je schovaných až čtyřicet dávek. A to nemluvě o tom, že Tackeru balíme do plně recyklovatelných doypack sáčků, abychom byli co nejvíce v souladu s přírodou. Ty lze po vypotřebování produktu využít k následnému uchování potravin. Kromě ekologického aspektu je výhodné i to, že Tackeru si můžete připravit podle vlastní fantazie: lze ji pít s vodou, přičemž i její množství, a tedy intenzita chuti je čistě v rukou zákazníka, nebo s mlékem, jogurtem třeba k snídani, a nebo jíst prášek samotný, pokud se nechceme vůbec ničím zdržovat. Chuť jsme se rozhodli obohatit kousky lyofilizovaného ovoce. Místo cukru ve verzi Classic používáme xylitol, přírodní březové sladidlo, a nebo stévii ve verzi Chaffé.

Náš hlavní produkt Tackera Classic (bílý sáček) jsme letos doplnili o Chaffé (hnědý sáček). Tento výrobek má unikátní složení. Klasickou kávu jsme smíchali se zeleným čajem matcha a bylinnými extrakty. Věříme, že si tak u nás může vybrat opravdu každý,“ říká Daniel Dlabaja.

Prozradíme, že právě expedovaná limitovaná edice má speciální vánoční příchuť, perníčkovou. V Tackeře totiž Vánoce milují.

Text: Jana Jenšíková

Foto: archiv Tackera Company

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 6 / 2022 na straně 59.

Štítky Nastartujte se, KB

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.