Články autora: Jana Jenšíková

Jitka Haubová: Chceme být inovačním hubemICC ČR se nově zaměří i na digitalizaci a ESG

thumbnail

Zatímco Mezinárodní obchodní komora letos slaví 105 let od svého založení, její česká součást – Národní výbor ICC ČR – je z tohoto pohledu mladá, je jí teprve 25 let. I tak se jí daří získávat ve společnosti sto sedmdesáti zemí z celého světa respekt. Důkazem toho je například fakt, že jí nedávno pařížská centrála ICC svěřila realizaci nového projektu, který se zaměří na integraci ESG strategie do služeb Mezinárodní obchodní komory. I o tom jsme mluvily s Jitkou Haubovou, předsedkyní ICC ČR.

Štítky Rozhovory, Nové technologie, Mezinárodní obchod, ICC, Inovace, ESG

číst celý článek

Eva Poláchová: Role inovátora mě baví a naplňujeInovace musí jít ruku v ruce s udržitelností

thumbnail

„Pro každého podnikatele je důležité vědět, že za ním jeho lidé stojí a jsou ochotni přijmout a naplnit jeho vizi. Inovace mají smysl, pokud spolupracovníky motivují a vezmou je za své, bez toho může být vaše myšlenka úžasná, ale v život ji neproměníte,“ zdůrazňuje na úvod našeho interview Eva Poláchová, členka představenstva dvou našich významných pojišťoven – ČPP a Kooperativy ze skupiny Vienna Insurance Group. Ví o tom své, protože inovacemi se zabývá celý svůj profesní život.

Štítky Rozhovory, Finance a pojištění, Inovace, Nové technologie, ČPP

číst celý článek

Jan Kubata: Potenciál brněnského výstaviště pro mezinárodní obchod je obrovskýPojďme ho společně využít

thumbnail

„Veletrhy vnímám jako důležitý nástroj na podporu mezinárodních obchodních vztahů, který umožňuje firmám rozšířit působení na globálním trhu a najít nové příležitosti,“ říká Jan Kubata, generální ředitel společnosti Veletrhy Brno, která patří k významným veletržním správám ve střední Evropě. Ročně se v její režii na brněnském výstavišti odehrávají desítky akcí, na něž míří statisíce návštěvníků.

Štítky Veletrhy, Mezinárodní obchod, BVV

číst celý článek
1 2 3 4 11 20 30 39

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.