Zuzana Mezerová: Nastartujte se je obrovská příležitostKaždý rok rozdělíme vítězům víc než jeden milion korun

Text Jana Jenšíková Foto archiv KB Publikováno

Po vyhlášení vítězů desátého ročníku projektu pro začínající podnikatele pod názvem Nastartujte se jsme si povídali se Zuzanou Mezerovou, segmentovou manažerkou Komerční banky.

Kde se vzal v Komerční bance nápad na vyhlášení Nastartujte se?

Komerční banka se dlouhodobě zabývá právě podporou začínajících podnikatelů. Uvědomujeme si, že nastartovat podnikání a úspěšně ho rozvíjet není v tržních podmínkách jednoduché. Proto začínajícím živnostníkům, ale i právnickým osobám nabízíme zvýhodněné podmínky nejen na bankovní produkty, jako jsou tři roky vedení účtu zdarma, kontokorent nebo kreditní karta s limitem až 50 tisíc korun ihned do startu podnikání, ale také řadu doplňkových služeb. Mezi ně patří webové stránky a optimalizace webu s padesátiprocentní slevou nebo zvýhodněné aplikace na účetnictví a fakturaci.

Financování nově vzniklých subjektů často naráží na určité bariéry, proto jsme přišli s myšlenkou soutěže o skvělé ceny určené právě jim. Výhry v soutěži totiž mohou začínajícím podnikatelům přispět nemalou částkou k rozjezdu podnikání. Jejich výše je naprosto unikátní – výherci si mezi sebou rozdělí přes jeden milion korun každý rok, z toho jen vítěz obdrží výhry od Komerční banky a partnerů v částce přes půl milionu korun. Jedinou podmínkou soutěže je podnikat maximálně 24 měsíců a mít otevřený podnikatelský účet u Komerční banky.

Po deseti úspěšných ročnících už se dá bilancovat. Splnil projekt vaše očekávání?

Rozhodně. Máme velkou radost, že je o něj ze strany začínajících podnikatelů velký zájem. Už jen hodnocení přihlášených projektů porotou, která má za úkol vybrat ty nejúspěšnější, je velmi složitý úkol. Jejich kvalita a zpracování se rok od roku zvyšují, a není tedy vůbec jednoduché vybrat finalisty. V poslední době také pozorujeme více projektů zaměřených na energeticky úsporná řešení, využití recyklace a zdravý životní styl.

S výherci se každý rok setkáváme na galavečeru Dne podnikatelů ČR, který pořádá AMSP ČR. Tam jsou vyhlášeni ti nejúspěšnější, od nichž pak slyšíme slova uznání pro Komerční banku jako partnera pro začínající podnikatele a mnoho příběhů, jak jim výhra umožnila skutečný rozjezd podnikání bez nutnosti hledat finanční zdroje. Samozřejmě největší radostí pro nás je, že se z podnikatelských nováčků stávají firmy úspěšné nejen v ČR, ale také v zahraničí.

Co byste soutěži a soutěžícím popřála do dalších let?

Začínajícím podnikatelům hlavně odvahu „jít do toho“, nikdy není pozdě, a pokud mají jasnou představu a cíl, Komerční banka jim bude jako partner stát po boku. A soutěži Nastartujte se bych přála hodně kvalitních projektů, o kterých v budoucnosti ještě uslyšíme.

Text: Jana Jenšíková

Foto: archiv KB

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 6 / 2022 na straně 58.

Štítky Nastartujte se, KB

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.