Štíty na stolech a pultech vás neochrání

Text a foto LIKO-S Publikováno

Pandemii covidu-19 vzala tento rok společnost LIKO-S jako výzvu a během dvou týdnů dokázala do prodeje uvést produkty řady LIKO-Safe Zone. Pomohly jí v tom dlouhodobé zkušenosti na předních pozicích evropského trhu s prosklenými příčkami, inovativními dotykovými stěnami, mobilními stěnami i akustickými řešeními. Díky vlastnímu vývojovému oddělení a silné exportní aktivitě po celém světě tak svým zákazníkům z řad investorů, developerů i architektů nabízí oporu a řešení podle aktuálních potřeb.

Rozděl a panuj

Máte kanceláře, v nich zaměstnance, kteří spolu neustále komunikují, a za okny celosvětovou pandemii. Je jasné, že musíte něco podniknout, protože stačí jeden rizikový kontakt a váš byznys může být v ohrožení. V souvislosti s pandemií koronaviru letos na jaře si v LIKO-Su lámali hlavy s tím, jak nejlépe připravit kanceláře na návrat zaměstnanců z home office. Cílem bylo minimalizovat jakékoliv riziko nákazy mezi spolupracovníky. Šlo hlavně o čas! Pro vývojový tým to byla výzva. Nakonec vyvinuli levný a rychle instalovatelný systém prosklených příček, který poskytuje daleko větší bezpečí než jen přepážky z plexiskla. Slavkovské kanceláře tak kompletně upravili a rozdělili pomocí vlastních příček. Instalace byla rychlá, levná a zrealizovali ji za plného chodu firmy. Což bylo jen další výhodou jejich řešení.

Proč zvolili sklo a ne levnější plexisklo? Sklo je chemicky odolné, především má ale vysokou odolnost proti poškrábání, takže zůstává bez poškození i při častém čištění dezinfekčními prostředky. Moderní vzhled, životnost a stálost pro něj mluví jednoznačně. Je také první volbou pro ty, kteří kladou důraz na ekologii.

Jak se v nově vzniklých kancelářích jejich zaměstnanci cítí? Oceňují především akustickou pohodu, soukromí, které v otevřených kancelářích chybělo, a také bezpečí. Sklo přitom stále zaručuje vizuální kontakt s ostatními kolegy. Zaměstnanci si ale především pochvalují možnost lepšího soustředění na práci. Jak se zdá, open officům už v LIKO-Su nejspíše odzvonilo.

Jsme v tom zkrátka společně

Nebyl by to ale LIKO-S, kdyby nepodal pomocnou ruku i dalším firmám, které řeší stejný problém. Potřebují upravit kanceláře nebo provozy pro své zaměstnance, vytvořit bezpečné a zdravé pracovní prostředí, kde budou moci klidně pracovat stejně jako lidé v LIKO-Su.

Systém LIKO-Safe Zone se neomezuje pouze na dělení kanceláří, kde LIKO-S již tři desetiletí kraluje. Je tak univerzální a komplexní, že s ním lze ušít na míru řešení i pro školy, obchody, lékárny, zdravotnická zařízení a další prostory.

Ukazuje se, že firmy začínají mít zájem o dlouhodobější řešení, do nichž jsou ochotny investovat. Z původního provizoria se tak nyní stává komplexní způsob ochrany, který zřejmě bude standardem kanceláří, školních, nákupních nebo zdravotnických zařízení.

Text a foto: LIKO-S

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 4 / 2020 na straně 72-73.

Štítky Inovace

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.