Články autora: Shutterstock

Víc než pět miliard korun po odvolání sankcí

thumbnail

Jak jsme čtenáře TRADE NEWS informovali, EGAP zahájil už v srpnu projednávání nových obchodních případů do Íránu. Podmínkou pro jejich konečné schválení zůstává odvolání sankcí, které zatím vývoz do tohoto zajímavého teritoria znemožňují. Nicméně EGAP už stanovil takzvaný signální teritoriální limit – po uvolnění sankcí je připraven pojistit export českých firem za více než 5 miliard korun.

Štítky EGAP, Írán

číst celý článek

USA nejsou jedním trhem

thumbnail

Východní pobřeží je známo rychlostí a „agresivitou“, středozápad svou konzervativností a západní pobřeží náklonností k veškerým inovativnostem a uvolněnějším přístupem. Zatímco HDP státu Massachusetts můžeme přirovnat k HDP Rakouska, Nové Mexiko odpovídá Slovensku, Česká republika by se dala srovnat se státem Oregon. I na to je třeba pohlížet, pokud pokukujete po jednom z trhů druhé největší ekonomiky světa. Patří totiž také k těm nejvíc konkurenčním a technologicky vyspělým.

Štítky USA, CzechTrade

číst celý článek

Na Kubě ocení značku Czechoslovakia

thumbnail

Kuba hledá své místo v 21. století. Francie například již vyslala do Havany delegaci na nejvyšší úrovni doprovázenou dvěma stovkami podnikatelů. Také my bychom neměli novou exportní šanci propásnout, zvláště když můžeme navázat na historicky dobrou spolupráci.

Štítky EGAP, Kuba

číst celý článek

Čína: Ke slovu přicházejí malí, rychlí a originální

thumbnail

Svět se zrychluje a Čína je, zdá se, ještě rychlejší. A po 500 letech se opět otevřela světu. Tento vývoj přináší obrat nejen v čínské historii, ale i ve světových dějinách. K rychlým změnám dochází také v česko-čínských obchodních vztazích. Český export do druhé největší ekonomiky světa vzrostl za posledních pět let o 167 % a v roce 2014 dosáhl 42 miliard korun. Čína je tak pro nás čtvrtým největším obchodním partnerem a osmnáctým největším exportním trhem. Kvůli rostoucím importům z Číny však pro nás zůstává saldo obchodu výrazně záporné.

Štítky Čína

číst celý článek

Strategický význam Sin-ťiangu

thumbnail

Když se mluví o Číně, většina obchodníků a podnikatelů směřuje automaticky svou pozornost k jejímu pobřeží, tedy na Hongkong, Šanghaj, Šen-čen nebo na Peking. Čínská vláda se však snaží rozvíjet i vnitrozemí. Zásadní význam by měla mít tzv. západní periferie, Sin-ťiang.

Štítky Čína, Pákistán, Kazachstán

číst celý článek
1 15 29 43 53 54 55 56 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.