Finance a pojištění

České tramvaje za 1,5 miliardy jezdí v RizeZakázku Škoda Group pojistil EGAP

thumbnail

Dvacet tramvajových souprav vyrobených tuzemskou skupinou Škoda už je zapojeno do provozu v Rize, hlavním městě Lotyšska. Zakázku českého výrobce za zhruba 1,5 miliardy korun pojistil EGAP. Pojišťovna nyní s firmou jedná také o pojištění vývozu náhradních dílů k dodaným tramvajím. Úvěr financující dodávku tramvají poskytla Česká spořitelna.

Štítky Lotyšsko, EGAP

číst celý článek

Radek Trachta: Ocitli jsme se v turbulentní a vysoce nepředvídatelné doběDěláme všechno pro to, abychom ji firmám pomohli ustát

thumbnail

Po covidovém martyriu, kdy se firmy začaly postupně znovu nadechovat k větší stabilitě, byl konflikt na Ukrajině další ranou a zdrojem nové nejistoty. Radek Trachta, výkonný ředitel Global Bankingu v Komerční bance, realisticky a s mírným optimismem hodnotí: „Firmy působící u nás vykazují již od poslední finanční krize obecně ohromnou schopnost přizpůsobovat se měnícímu se tržnímu prostředí a udržet a často i posílit svůj byznys v turbulentních podmínkách. Za to mají můj velký obdiv. Věřím, že se nám společně podaří překlenout i nadcházející období charakterizované nejmenší mírou předvídatelnosti hospodářského vývoje za posledních několik desetiletí.“

Štítky Global Banking, KB

číst celý článek

Zabodujte u zaměstnanců benefitem v podobě životního pojištění

thumbnail

Zdraví a ochrana zaměstnanců je po covidové pandemii ještě důležitější než dříve. Zaměstnanecký benefit v podobě životního pojištění, který pomůže v nesnadných životních situacích, jako je invalidita, úraz či úmrtí, tedy dává velký smysl. Kolik takové pojištění stojí a jaké jsou jeho výhody? Zeptali jsme se Aleše Masopusta, manažera korporátního obchodu KB Pojišťovny.

Štítky Životní pojištění, KB

číst celý článek

Energetická náročnost je koulí na noze a ceny se zpátky dolů nevrátí, říká ekonom Partners Martin Mašát

thumbnail

Navzdory tomu, že mnoho Čechů již vnímá zhoršující se hospodářskou situaci ČR a většina z nich za nejvýraznější problém považuje růst cen energií a zdražování potravin, mezi lidmi převládá optimismus a přesvědčení, že náročné období domácnosti nakonec zvládnou, i když s určitými omezeními. V zimě budou muset méně topit a příští rok si nebudou moci dovolit dovolenou, na jakou byli zvyklí. To mimo jiné přinesl nedávný průzkum dospělé populace ČR realizovaný agenturou MindBridge pro finanční skupinu Partners. V této souvislosti jsme položili ekonomu Partners Martinu Mašátovi několik otázek.

Štítky Partners, Ekonomika, Trendy

číst celý článek
1 4 5 6 7 8 9 10 11 21 31 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.