Novinky

Flexibilní úvazky zaměstnavatele netáhnou

Z průzkumu AMSP ČR mezi zaměstnavateli z řad malých a středních podniků vyplynulo, že nemají zájem zaměstnávat pracovníky na zkrácené pracovní úvazky.

Publikováno

celá novinka

Nekvalitní spotřební zboží je časovaná bomba

To konstatoval průzkum, který uskutečnila Rada kvality ČR, Řídící výbor Programu Česká kvalita a AMSP ČR pod názvem Známe rizika nákupu spotřebního zboží?

Publikováno

celá novinka

Kvůli oslabení koruny změnila dodavatele téměř třetina firem

Až 29 % společností řešilo zvýšení nákupních nákladů vzniklé změnou kurzu eura vůči koruně v posledním roce změnou v dodavatelském portfoliu.

Publikováno

celá novinka

Česko je druhou nejatraktivnější investiční lokalitou v CEE

ČR je podle německých investorů v hodnocení kvality investičního prostředí v zemích střední a východní Evropy (CEE) na druhém místě za Polskem.

Publikováno

celá novinka

Sedmý ročník Ocenění Českých Podnikatelek pod záštitou ministerstva průmyslu a obchodu

Podnikání už dávno není mužským světem, ostatně stačí se podívat na obrovské množství úspěšných podnikatelek, ze kterých jsou oceněné finalistky vybírány. Mnohé z nich dokázaly vybudovat svou firmu doslova na zelené louce a k tomu ještě plnit i své mateřské povinnosti.

Publikováno

celá novinka

Boj za kvalifikované zaměstnance

Praha, 25. 7. 2014: Zaměstnavatelé již posoudili 350 programů dalšího vzdělávání a zúčastnili se více než 280 pilotních zkoušek z profesních kvalifikací.

Publikováno

celá novinka

Grantový program pro členy AMSP ČR

Firmy mají opět možnost soutěžit o celkovou částku 200 tisíc Kč a získat finanční podporu svého konkrétního podnikatelského záměru.

Publikováno

celá novinka

Pro více než půl milionu živnostníků uhájila AMSP ČR daňové slevy

Po náročných vyjednáváních s ministrem financí Andrejem Babišem se Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR podařilo udržet stávající systém daňových slev až do výše 25 tisíc korun na každého živnostníka využívajícího paušály. Celkem se tak jedná o 530 tisíc OSVČ. Součástí dohody je i plošné „zastropování“ všech paušálů na částku 2 miliony korun.

Publikováno

celá novinka

Všechny malé zakázky Ministerstva dopravy budou pod drobnohledem malých podnikatelů

AMSP ČR se na tom dohodla s ministrem dopravy Antonínem Prachařem.

Publikováno

celá novinka

Zavedení celoplošných kaucí pro distributory pohonných hmot bylo protiústavní

Ústavní soud dal názoru AMSP ČR za pravdu. Zavedení plošných dvacetimilionových kaucí, které asociace od počátku kritizovala, je protiústavní. Kvůli likvidaci drobných podnikatelů v oboru je nepřijatelné, neboť i v oprávněném boji s daňovými úniky je nutno diferencovat a nepostihovat firmy s dlouholetou historií poctivého podnikání. Z daného trhu zmizelo přibližně 350 živností, často rodinných firem.

Publikováno

celá novinka
1 8 15 22 25 26 27 28 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.