Novinky

AMSP ČR a profesní spolky zahajují změny v tuzemském řemesle

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR společně s 23 profesními spolky rozběhla historicky největší ofenzivu na podporu řemesel. I přes různorodost živnostenských profesí začínají tuzemští řemeslníci a jejich odborní zástupci sjednocovat zájmy v oblasti kvality výrobků a služeb, přístupu ke vzdělávání a prezentace odborné práce. Rok řemesel 2016 se tak stává milníkem pro vnímání řemesla jak u odborné veřejnosti, tak ve společnosti obecně. Záštitu nejvýznamnější podnikatelské aktivitě roku poskytl prezident Miloš Zeman, předseda vlády Bohuslav Sobotka, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo zemědělství a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Publikováno

celá novinka

350 000 korun. Tolik rozdělily AMSP ČR a Komerční banka řemeslníkům

Celkem 350 tisíc korun rozdělily AMSP ČR a Komerční banka čtrnácti profesním spolkům za významné počiny v jejich oboru.

Publikováno

celá novinka

Hvězdy mezi exportéry: Známe výsledky 18. ročníku Exportní ceny DHL UniCredit

Již 18. ročník prestižní soutěže Exportní cena DHL UniCredit ocenil nejlepší české vývozce a jejich úspěchy. V kategorii Středně velká společnost se na prvním místě umístila společnost Enkom, která exportuje technologická zařízení do zemí Ruské federace. Vítězem kategorie Malá společnost se stalo PBS Energo, které po celém světě podniká v oboru energetiky. V rámci kategorie Exportér teritoria, která byla letos zaměřena na Latinskou Ameriku, sklidila největší úspěchy společnost J4 vyvážející linky na výrobu pečiva.

Publikováno

celá novinka

Známe vítězné Rodinné firmy roku 2015

„První místo v soutěži Equa bank Rodinná firma roku je velkou odměnou nejen pro naši rodinu, ale i pro všechny zaměstnance, kteří se na úspěchu firmy podílejí. Jsme rádi, že tato soutěž oceňuje české firmy nejen za jejich výsledky, ale hodnotí jejich celkový podnikatelský přístup a týmovou práci,“ říká Jana Slováková, marketingová ředitelka Komfi.

Publikováno

celá novinka

V třetím ročníku Nastartujte se zvítězila Skinners

V grantovém programu Komerční banky a AMSP ČR pro mladé a začínající podnikatele Nastartujte se vybrala letos odborná porota z 53 přihlášených podnikatelských projektů společnost Skinners, která vyrábí nový unikátní druh obuvi. Jedná se o kombinaci antibakteriálního elastického úpletu a dvouvrstvé podrážky s vysokým stupněm ochrany proti oděru. „Vítězství v soutěži nám pomůže povýšit celý projekt na další úroveň, ať se bude jednat o rozšíření výrobních technologií, přidání nové modelové řady nebo vstup na zahraniční trhy,“ uvedl za Skinners Petr Procházka.

Publikováno

celá novinka

Vyhlášeny královny drobného podnikání

Nejen manažerky, ale již i drobné podnikatelky mají své vzory. AMSP ČR, Raiffeisenbank a ŽENY s.r.o. v létě 2015 vyhlásily grantový program Podnikavá žena s cílem podpořit začínající podnikatelky na jejich startu, a to zejména matky s malými dětmi nebo ženy 50+.

Publikováno

celá novinka

Ekonomika roste díky českému exportu

Praha, 26. listopadu 2015, Kongresové centrum Praha – Již 18. ročník prestižní soutěže Exportní cena DHL UniCredit ocenil nejlepší české exportéry a jejich úspěchy. V kategorii „Středně velká společnost“ se na prvním místě umístila společnost Enkom a.s., která exportuje technologická zařízení do zemí Ruské federace. Vítězem kategorie „Malá společnost“ se stala společnost PBS ENERGO, a.s., která po celém světě podniká v obou energetiky. Soutěž byla letos v rámci kategorie Exportér teritoria zaměřena na Latinskou Ameriku, kde sklidila největší úspěchy společnost J 4 s.r.o. vyvážející linky na výrobu pečiva všech druhů. Soutěž založila logistická společnost DHL Express CZ, aby motivovala vývozce ve snaze dobývat zahraniční trhy a získávat nová odbytiště pro své produkty. Generálním partnerem je UniCredit Bank. Záštitu opět převzala agentura CzechTrade, která stála rovněž u zrodu této soutěže, a Asociace malých podniků a živnostníků ČR. Odborným garantem je společnost COFACE CZECH. Slavnostní večer proběhl pod patronací Ministerstva průmyslu a obchodu.

Publikováno

celá novinka

Česko je pro investory nejatraktivnější lokalitou regionu

Za první pololetí roku 2015 bylo zprostředkováno 49 nových investic, které vytvoří více než 6 500 pracovních míst (Zdroj: CzechInvest). Nejvíce příležitostí vzniká v oblasti výroby, dramaticky roste poptávka po kvalifikovaných inženýrech, ale i dělnických profesích. Od roku 2014 opět stoupá počet poptávaných pozic a tento trend pokračuje i v roce 2015. V meziročním srovnání prvních pololetí obou let, vzrost počet otevřených pozic o 40%.

Publikováno

celá novinka

Známe vítězky 8. ročníku Ocenění Českých Podnikatelek

Kdo jsou šikovné české ženy, které se podílejí na úspěchu české ekonomiky? Každý ročník přináší nové podnikatelské příběhy, které však mají dvě věci společné – vnitřní sílu a touhu jít za svým cílem.

Publikováno

celá novinka

Startuje Rok řemesel 2016: Přesvědčíme společnost, že řemeslo si zaslouží větší respekt

Na letošním 13. Dni podnikatelů České republiky AMSP ČR slavnostně startuje historicky největší projekt na podporu řemeslného podnikání v ČR. „Budeme zviditelňovat českou dovednost, živnostníky a malé firmy, přičemž klíčovou úlohu v Roku řemesel bude hrát dvacítka odborných cechů a společenstev jak z průmyslových, tak potravinářsko-zemědělských oborů. Podařilo se nám tak sjednotit na jednu platformu 35 řemeslných profesí,“ upřesňuje předseda asociace Karel Havlíček.

Publikováno

celá novinka
1 8 15 19 20 21 22 23 24 25 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.