Novinky

Ocenění českých lídrů - TRADE NEWS mediálním partnerem nového projektu

Soutěž OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ představí a ocení ryze a výhradně české firmy s vynikajícími ekonomickými výsledky. Projekt volně navazuje na Ocenění Českých Podnikatelek a rozšiřuje své zaměření na velké firmy, které jsou vlastněné ze 100 % českými občany.

Publikováno

celá novinka

HANNOVER MESSE 2017 (pondělí 24. - pátek 28. dubna)

Bezplatné elektronické vstupenky pro čtenáře magazínu TRADE NEWS

Publikováno

celá novinka

AMSP ČR zahajuje historicky největší podporu podnikatelů na venkově

Rok venkova 2017. Tak pojímá Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR letošní rok, který je zaměřen na rozvoj venkovských obchodů, restaurací, penzionů, farem, řemeslníků, drobných pěstitelů a lokálních producentů. Za podpory prezidenta ČR, předsedy vlády, rozhodujících rezortů a více než třiceti profesních spolků a organizací spojených s venkovem chystá AMSP ČR desítky regionálních aktivit a celou řadu legislativních opatření. Zvýhodněné úvěry a záruky, snížení administrativy provozovnám v obcích, speciální dotační programy, motivační opatření pro zaměstnavatele a začínající podnikatele nebo zvýšenou podporu rodinných podniků a farem. To jsou jen některé návrhy, které by měly v důsledku snížit vylidňování venkova.

Publikováno

celá novinka

Udržujeme řemeslo nad vodou

Na konci loňského roku se na druhých stupních základních škol rozběhly řemeslné kroužky, které iniciovala Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) ruku v ruce s profesními spolky. Pilotní projekt připravila AMSP ČR ve spolupráci se SOŠ stavební a zahradnickou na Jarově a Hospodářskou komorou hl. města Prahy. Probíhá za podpory MŠMT a už má své první absolventy mezi žáky pražských základních škol.

Publikováno

celá novinka

MSV 2017 zacílí na Průmysl 4.0, automatizaci, environmentální technologie, dopravu a logistiku

Na brněnském výstavišti začaly přípravy na vrcholnou událost roku. Již 59. mezinárodní strojírenský veletrh letos proběhne od 9. do 13. října společně s veletrhy ENVITECH a Transport a Logistika. Hlavním tématem opět bude Průmysl 4.0 neboli čtvrtá průmyslová revoluce.

Publikováno

celá novinka

Čtvrtý ročník grantového programu Nastartujte se vyhrál Matemág :: Radost z matiky

Jako nejlepší vybrala odborná porota grantového programu Komerční banky a AMSP ČR pro mladé a začínající podnikatele ze třiceti přihlášených projektů Matemág :: Radost z matiky. Jde o výukovou hru pro tablety s příběhem, určenou prvňákům a druhákům základních škol, jejímž cílem je rozvíjet u dětí matematické dovednosti Hejného metodou tak, aby je to bavilo. Na realizaci svého podnikatelského záměru získají autoři projektu Matemág ze společnosti TechSophia od Komerční banky finanční grant ve výši 300 tisíc korun.

Publikováno

celá novinka

Vyhlášeny rodinné firmy roku 2016

Pátý ročník soutěže Equa bank Rodinná firma roku, kterou pořádá AMSP ČR, už má své vítěze. Na zlatý stupínek vystoupala ostravská společnost Ollies dorty. Ta, jak už název napovídá, v duchu sloganu Mějte sladký život vyrábí a prodává cukrářské výrobky. Jako druhá skončila zlínská stavební firma Navláčil, která se v roli generálního dodavatele zaměřuje především na realizaci staveb „na klíč“. Třetí místo získala kladenská společnost Beznoska, jejíž výrobní sortiment tvoří implantáty, nástroje a operační pomůcky určené pro potřeby ortopedie a traumatologie. Cenu veřejnosti si letos odnáší firma Gumex ze Strážnice, která vyniká v oboru průmyslových hadic a těsnění na míru.

Publikováno

celá novinka

Oceněny královny malého byznysu

Deset nejlepších žen malého podnikání ocenila AMSP ČR, která společně s Raiffeisenbank a platformou ŽENY s.r.o. vyhlásila tradiční Grantový program Podnikavá žena roku.

Publikováno

celá novinka

Vítězové 19. ročníku Exportní ceny DHL UniCredit

Nejlepší čeští exportéři již 19. ročníku prestižní soutěže Exportní cena DHL UniCredit pod záštitou agentury CzechTrade byli oceněni za své úspěchy. Do letošního ročníku poslalo svou přihlášku rekordních 160 firem, z nichž podmínky účasti splnilo 143.

Publikováno

celá novinka

Malé firmy mají konečně svého advokáta

Speciální ekonomicko-právní útvar AMSP ČR, který řeší šikanu nebo systémové porušování práv malých firem a který funguje od letošního ledna, má za sebou první úspěchy.

Publikováno

celá novinka

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.