Novinky

Společné atributy úspěšných podnikatelek

Projekt Ocenění Českých Podnikatelek, který zviditelňuje úspěchy českých žen, již zná své vítěze. České podnikatelky získaly ocenění ve třech kategoriích podle velikosti firmy a také tři speciální ocenění pod patronací generálního a hlavních partnerů projektu.

Publikováno

celá novinka

Známe vítěze 13. ročníku Štik českého byznysu

Absolutní vítězové třináctého ročníku prestižního ekonomického žebříčku Štiky českého byznysu zopakovali svůj úspěch z minulých let. Na stupni vítězů se sešel strojírenský gigant Benteler Maschinenbau CZ s.r.o., který je celorepublikovým vítězem, s prodejcem cyklistického a dalšího sportovního vybavení Aspire Sports s.r.o., kterému porota udělila titul Česká štika.

Publikováno

celá novinka

Dejte svůj hlas nejlepší rodinné firmě roku

Svým hlasem můžete podpořit svou oblíbenou rodinnou firmu v soutěži Equa bank Rodinná firma roku, kterou pořádá Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR). Hlasovat lze až do půlnoci 31. října 2016 na www.rodinnafirmaroku.cz. Kromě možnosti spolupodílet se na rozhodování o udělení Ceny veřejnosti má každý hlasující šanci vyhrát luxusní hodinky tradiční české značky PRIM. Slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen proběhne 15. listopadu u příležitosti Dne podnikatelů České republiky. Generálním partnerem soutěže je Equa bank, partnery jsou LeasePlan GO, Deloitte a Amway.

Publikováno

celá novinka

Exportéři hledají nové trhy, postavení EU je však neotřesitelné

Společnost DHL Express vyhlásila letošní výsledky Exportního výzkumu DHL, který naznačuje mírný pokles exportního sebevědomí, ale zároveň optimistická očekávání pro další období.

Publikováno

celá novinka

SMART BUSINESS FESTIVAL 2016 NABÍDNE CHYTRÁ ŘEŠENÍ

Ve dnech 26. až 27. 10. 2016 bude Praha hostit druhý ročník Smart Business Festivalu – akce pro všechny podnikatele, kteří chtějí svou firmu modernizovat a inspirovat se nejnovějšími technologickými novinkami a jinými vychytávkami pro smart byznys. Zájem o účast a sledování dění mezi českými firmami projevil eurokomisař Günther Oettinger, každý z festivalových dní zahájí i nejvyšší představitelé české vlády – ministryně školství Kateřina Valachová, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a národní koordinátor digitální agendy Tomáš Prouza.

Publikováno

celá novinka

Navštivte Exportní dům

Letošní Mezinárodní strojírenský veletrh se už nyní může pochlubit nejvyšším počtem vystavovatelů za posledních pět let. Už letmý pohled do ekonomických statistik napoví, že Česko je zemí zaslíbenou právě strojírenství. Podíl vývozu strojů a dopravních zařízení na celkovém exportu loni přesáhl 55 procent. To představuje částku ve výši 2,2 bilionu korun a je to o 13 procentních bodů vyšší podíl, než jaký mělo toto průmyslové odvětví na vývozu v rámci celé Evropské unie.

Publikováno

celá novinka

Den soukromého podnikání

Společnost MAKRO ctí soukromé podnikatele za jejich píli a odhodlání jít nelehkou cestou za nezávislostí a vizí. Jako poděkování pro ně připravila ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR na 11. říjen 2016 slavnostní akci.

Publikováno

celá novinka

Zrušení karenční lhůty nebo povinné zavádění zdravotní dovolené ničemu nepomůže

Jakýkoliv režim, v jehož rámci by měly firmy povinně platit první dny nemocenské svým zaměstnancům, se stane kontraproduktivním, bude zneužíván a zvýší náklady jak zaměstnavatelům, tak v některých případech i státu. Zrušení karenční lhůty stejně jako několikadenní povinné zdravotní volno (tzv. sick days) pouze opět zdraží cenu práce, aniž by se řešila motivace zaměstnavatelů poskytnout zdravotní volno ve formě benefitů a zaměstnanců ve smyslu prevence.

Publikováno

celá novinka

Veřejnost opět zvolí Osobnost Českého Goodwillu 2016

Již počtvrté začne 1. 9. ráno hlasování veřejnosti v prestižním ocenění Český Goodwill 2016. Veřejnost bude moci vybírat z rekordních 75 firem, které postoupily ve čtvrtém ročníku do finále. Meziročně se jedná o více než pětinový nárůst (21 %).

Publikováno

celá novinka

Firmy považují státní podporu exportu za důležitou

Praha, 24. června 2016 – Téměř třetina všech malých a středních exportérů využila v minulém roce služeb agentury CzechTrade, nejčastěji s žádostí o pomoc s propagací a vyhledáváním vhodných obchodních partnerů či distributorů. Vyplývá to z výsledků průzkumu, který si nechalo vypracovat Ministerstvo průmyslu a obchodu spolu s Asociací malých a středních podniků a živnostníků (AMSP ČR).

Publikováno

celá novinka
1 8 15 17 18 19 20 21 22 23 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.