Novinky

Pro exportéry jsou rizikem kurzy a rostoucí ceny dopravy, od státu očekávají daňovou podporu

Praha, 20. června 2019 – Za největší problém exportu české podniky považují kurzy a kurzové riziko. Podle exportního výzkumu, který si nechaly již popáté zpracovat CzechTrade a Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP) exportéři letos vnímají jako riziko i rostoucí ceny dopravy. Od státu naopak požadují daňovou a administrativní podporu.

Publikováno

celá novinka

Program Nastartujte se podporuje již sedm let rozvoj podnikání

Komerční banka ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR pomáhá už sedm let proměnit zajímavý nápad v úspěšné podnikání. V květnu odstartoval další ročník grantového programu Nastartujte se, v jehož rámci čekají na talentované a odvážné začínající podnikatele finanční i nefinanční odměny v hodnotě dva miliony korun. TRADE NEWS je od počátku mediálním partnerem projektu.

Publikováno

celá novinka

Dvě generace se musí shodnout, aby nastal pokrok

Tato klíčová myšlenka vyplývá z průzkumu agentury IPSOS pro Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), který proběhl formou hloubkových rozhovorů s nástupníky v rodinných firmách. Jeho zveřejněním odstartoval již osmý ročník soutěže o nejlepší rodinné firmy Equa bank rodinná firma roku, který AMSP ČR organizuje.

Publikováno

celá novinka

Vláda schválila definici rodinného podnikání

„Rodinné firmy se konečně dočkaly. Historicky poprvé ukotvujeme rodinný podnik a rodinnou živnost do českého prostředí. Plníme slib vůči segmentu podnikatelů, který je základem stabilního státu,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček, jenž nařízení předkládal. Díky definici půjde zavést určitou formu podpory rodinných podniků. „Bude možné i vypsat strukturální výzvy nebo programy či zavést daňové úlevy. Například ve Španělsku přišli s tím, že pokud podnikatel investuje do firmy z vlastních peněz a jde o rodinnou firmu, je stanovená úroková sazba, na jejímž základě si lze snížit daně. Něco podobného například na základě repo sazby bych chtěl zavést i u nás,“ dodal ministr.

Publikováno

celá novinka

Ocenění českých lídrů zná své vítěze - TRADE NEWS je od počátku jeho mediálním partnerem

Do letošního finále se dostalo 89 firem s nejlepšími ekonomickými výsledky. Ty byly vybrány z 1307 společností, které vyhověly kritériím soutěže. O jejich výběr se postaral odborný garant soutěže společnost CRIF – Czech Credit Bureau. Celkem 43 % z nich tvoří rodinné firmy, 63 % pak působí prostřednictvím svých produktů a služeb v zahraničí.

Publikováno

celá novinka

Exportní cena ocení úspěchy českých vývozců do severní Evropy a Pobaltí

Odstartoval již 22. ročník soutěže Exportní cena DHL pod záštitou agentury CzechTrade, která vyzdvihuje úspěšné české exportéry. Nově vyhlásí vítěze v kategorii Exportér E-commerce. Tradičně si pak vítězové převezmou ceny v kategoriích Malá společnost, Středně velká společnost, Exportér teritoria a ceny CzechTrade – Nejúspěšnější klient a Exportní příběh roku. TRADE NEWS je opět jejím mediálním partnerem.

Publikováno

celá novinka

Jak se letos změní legislativní pravidla tuzemského podnikání

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) představila tradiční balíček nejvýznamnějších legislativních změn, které ovlivní v dalším období tuzemské podnikatele. Pro další zvýšení vlivu firem a živnostníků na připravované zákony byla AMSP ČR současně pověřena ustanovit Legislativní radu MSP. Ta začala plnit svoji výkonnou roli v prosinci.

Publikováno

celá novinka

Digitální řemeslný inkubátor byl magnetem veletrhu

První velkou akcí Roku digitálního podnikání 2019 byl Digitální řemeslný inkubátor, který Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR připravila v rámci veletrhu Střechy Praha/Řemeslo Praha na začátku února v PVA EXPO Praha Letňany.

Publikováno

celá novinka

Rok 2018 byl pro český vývoz rekordní, dařilo se i agentuře CzechTrade

Praha, 5. února 2019 – Český vývoz zaznamenal rekordní rok. Předběžné odhady směřují až k hranici 4,4 bilionů korun. Úspěšný rok měla i agentura CzechTrade, která zaznamenala vůbec nejvyšší počet odpracovaných hodin a stále více těží z dlouhodobých partnerství s firmami.

Publikováno

celá novinka

Podnikatelská mise v čele s premiérem a ministryní Novákovou míří do jihovýchodní Asie

Praha, 14. ledna 2019 – Premiér Andrej Babiš a ministryně Marta Nováková povedou téměř čtyřicetičlennou podnikatelskou misi, s níž v rámci týdenní cesty navštíví Singapur, Thajsko a Indii. Cílem bude budování nových a hlubších obchodních vztahů a podpora českého exportu.

Publikováno

celá novinka
1 8 12 13 14 15 16 17 18 22 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.