Novinky

ČMZRB spouští příjem žádostí do programu Úvěr COVID

V pondělí 16. března spouští Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) příjem žádostí do programu úvěr COVID. Jeho cílem je prostřednictvím bezúročných úvěrů usnadnit přístup malým a středním podnikatelům k provoznímu financování, jejichž ekonomické aktivity jsou omezeny v důsledku výskytu koronavirové infekce a souvisejících preventivních opatření. Žádost a pokyny k jejímu vyplnění a podání budou k dispozici v pondělí dopoledne na webu banky.

Publikováno

celá novinka

Ministerstvo spustilo nový web ke COVID-19. Pomůže i aplikace.

Ministerstvo zdravotnictví (MZ ČR) spouští nové webové stránky ke koronaviru. MZ ČR navíc ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu a Úřadem vlády připravilo speciální využití aplikace s názvem ´MZČR COVID-19 Info´ pro varování a poskytování průběžných informací o nebezpečné pandemii.

Publikováno

celá novinka

ČMZRB spouští Úvěr COVID – bezúročné financování pro podnikatele zasažené infekcí koronaviru

Praha, 9. března 2020 – Dnes byl na jednání vlády schválen národní program Úvěr COVID. Cílem společného programu Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) a Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) je usnadnit přístup malým a středním podnikatelům k provoznímu financování, jejichž ekonomické aktivity jsou omezeny v důsledku výskytu koronavirové infekce a souvisejících preventivních opatření.

Publikováno

celá novinka

AOVT preferuje inovativní procesy ve firmách oboru voda – topení

Asociace obchodu voda – topení (AOVT) je spolek, který propojuje velkoobchody, výrobce a velké realizační firmy oboru voda a topení. Jejím mottem je „Sdružujeme se a spolupracujeme, abychom byli vzdělanější, silnější a úspěšnější“. Již 22 let představenstvo asociace oceňuje inovativní výrobky, služby a procesy prostřednictvím VELKÉ CENY AOVT. Do této volné a otevřené soutěže se díky stoupající prestiži přihlašuje stále více zajímavých projektů.

Publikováno

celá novinka

Nejoblíbenějším nástrojem pro externí financování malých a středních firem je leasing

Malé a střední podniky nejčastěji investují do svého rozvoje z vlastních zdrojů. Druhým nejčastějším nástrojem je leasing, který využívá 44 % podnikatelů. Téměř všichni (95 %) si jej sjednali opakovaně, často k nákupu nového vybavení či strojů. Čtvrtina podnikatelů využila k financování úvěr s dotační podporou, přičemž získání dotací pro ně nebylo rozhodujícím kritériem pro jeho čerpání. Oblíbené jsou také provozní úvěry, z nichž však firmy často hradí pořízení majetku. Vyplývá to z průzkumu agentury Ipsos pro Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) a přední leasingovou společnost SG Equipment Finance (SGEF).

Publikováno

celá novinka

MSV 2020 - Co nás čeká na největším strojírenském svátku

Mezinárodní strojírenský veletrh se letos opět uskuteční společně s technologickými veletrhy IMT, FOND-EX, WELDING, PROFINTECH a PLASTEX. Jeho nosným oborem bude tradičně obrábění a tváření. Pozornost bude opět věnována i digitalizaci průmyslu. 62. ročník veletrhu očekává 80 tisíc odborníků, kteří přijedou od 5. do 9. října na brněnské výstaviště za novinkami více než 1600 dodavatelů průmyslových technologií.

Publikováno

celá novinka

Evropa se díky spolupráci České republiky a Bavorska více digitálně propojí

Mezi Českou republikou a Německem vznikne 5G koridor. Tento strategický přeshraniční projekt bude digitálně spojovat Mnichov a Prahu. Vyplývá to z deklarace, kterou dnes v Bruselu podepsali vicepremiér a ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček a bavorský ministr pro spolkové a evropské záležitosti Florian Herrmann. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnili také zástupci Evropské komise. V rámci 5G koridoru se díky moderním informačním a komunikačním technologiím zlepší nejen přeprava lidí a zboží, ale také digitální služby v Evropě jako takové.

Publikováno

celá novinka

První letošní číslo TRADE NEWS vyjde 28. 2.

Úvodník vicepremiéra Karla Havlíčka můžete číst už nyní

Publikováno

celá novinka

TRADE NEWS a Alter Eko pořádají seminář (POST)BREXITOVÉ OTAZNÍKY & VYKŘIČNÍKY

Společnost Alter Eko a magazín o obchodu a exportu TRADE NEWS si Vás dovolují srdečně pozvat na expertní seminář věnovaný dopadům britského odchodu z Evropské unie na (středo)evropské ekonomiky a byznys.

Publikováno

celá novinka

CzechTrade představí v Německu špičkové české digitální start-upy

Praha, 6. února 2020 – Vládní agentura na podporu exportu CzechTrade připravila vůbec poprvé pro české technologické firmy dvoudenní program na akci Digital Demo Day v Düsseldorfu, největší B2B přehlídce mladých technologických firem a start-upů v Německu. Představí se na ní více než 170 společností, které vyvíjejí moderní technologie a služby v oblastech, jako je virtuální a rozšířená realita, umělá inteligence, automatizace nebo robotika.

Publikováno

celá novinka

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.