Novinky

CzechInvest představí nejkreativnější české startupy, letos online ze Zlína

Virtuální realita v domovech pro seniory, tenisky z odpadu a kávové sedliny nebo nový druh textilie s minimálním dopadem na životní prostředí – to jsou jen tři z celkové desítky inovativních projektů, které se letos představí ve Zlíně. Právě ze Zlína, z Památníku Tomáše Bati, totiž proběhne 30. března 2021 od 15:00 online přenos národního finále globální soutěže Creative Business Cup, které již počtvrté organizuje agentura CzechInvest. Nejlepší z 10 startupů z oblasti kreativních průmyslů bude reprezentovat Českou republiku na globálním finále, které bude probíhat online z Kodaně, společně s vítězem loňského ročníku – aplikací na boj proti šikaně FaceUp.

Publikováno

celá novinka

Vláda schválila Strategii na podporu malých a středních podniků do roku 2027

Strategii na podporu malých a středních podniků (MSP) v České republice (ČR) pro období 2021-2027 z dílny Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) schválila vláda. Má za cíl zvýšit produktivitu a konkurenceschopnost českých MSP a tím zároveň posílit mezinárodní pozici ČR, mj. v oblasti výzkumu a inovací či využití pokročilých technologií a dovedností. Koncepční dokument vychází především ze zjištění a doporučení Světové banky.

Publikováno

celá novinka

MPO podporuje rodinné firmy, zaregistrováno je jich už 500

Za rok od spuštění se registrovalo již celkem 500 rodinných firem. Dobrovolnou registraci podle definice rodinného podnikání spustila Asociace malých a středních podniků a živnostníků (AMSP ČR) s Ministerstvem průmyslu a obchodu loni v březnu.

Publikováno

celá novinka

Právě vyšlo nové TRADE NEWS

Ne náhodou se první letošní vydání zaměřuje na Visegrádskou skupinu, která byla založena 15. února 1991. U jejího zrodu stáli prezident ČSFR Václav Havel, polský prezident Lech Walęsa a maďarský premiér József Antall. Inspirace uskupení však sahá až do roku 1335, kdy se v maďarském Visegrádu polský, český a uherský král zavázali k věčnému přátelství a úzké spolupráci v politických a obchodních otázkách. Smyslem novodobé aliance měla být především vzájemná pomoc při přechodu uvedených zemí k demokratické společnosti a začlenění do euroatlantických struktur.

Publikováno

celá novinka

Podeváté vyhlášeny nejlepší rodinné firmy roku

Soutěž Equa bank Rodinná firma roku organizuje již devátým rokem Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR). V letošním ročníku se do soutěžního klání přihlásilo celkem 48 rodinných firem. Generálním partnerem soutěže je Equa bank, partnery společnosti Deloitte, Amper Market a Slavia pojišťovna. TRADE NEWS je od začátku jejím mediálním partnerem

Publikováno

celá novinka

Soutěž Nastartujte se 2020 má vítěze - KB a AMSP ČR pokračují v podpoře začínajících podnikatelů

Již 8. ročník grantového programu Komerční banky a AMSP ČR pro začínající podnikatele „Nastartujte se“, jehož byl TRADE NEWS opět mediálním partnerem, vyvrcholil oceněním vítězů. Odborná porota vybrala z přihlášených podnikatelských záměrů jako nejlepší Pealock, VR Education a Nachozeno.

Publikováno

celá novinka

Brzy vyjde nové TRADE NEWS - Úvodník můžete číst už nyní

Zaměření předvánočního čísla časopisu TRADE NEWS vás symbolicky přenese do zasněžených severských krajů. Země Skandinávie skýtají mnohem víc než jen polární záři. Švédsko, Norsko, Dánsko a Finsko jsou v byznysovém světě symboly pro konkurenceschopnou ekonomiku, inovace a nové technologie spojené s důrazem na vzdělání, udržitelnost, sociální soudržnost a vysokou životní úroveň.

Publikováno

celá novinka

MPO spouští Czech Rise Up 2.0, v programu na výzkum proti koronaviru je připraveno sto milionů korun

V rekordně krátkém čase Ministerstvo průmyslu a obchodu na jaře spustilo program Czech Rise Up a podpořilo projekty inovativních firem, které pomáhají bojovat s pandemií koronaviru. Ve středu 18. listopadu MPO spustilo pokračování programu – Czech Rise Up 2.0, který se zaměří na oblast výzkumu a zdravotnictví.

Publikováno

celá novinka

Národní rozvojový fond získal licenci ČNB

Česká národní banka udělila licenci Národnímu rozvojovému fondu SICAV (NRF). Díky tomuto kroku zde vzniká možnost zapojení soukromého kapitálu do financování infrastrukturních projektů v České republice. Představenstvo NRF ve spolupráci s potencionálními investory již začalo vyhodnocovat možné typové projekty. Do příprav NRF se kromě Českomoravské záruční a rozvojové banky zapojily také Česká spořitelna, Komerční banka, Československá obchodní banka a UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia. Další investoři se mohou přidat kdykoliv v budoucnu.

Publikováno

celá novinka

Koná se E-MEET EXPORT #2. Jak během koronakrize i v budoucnosti podporovat české exportéry

• 135 přihlášených společností | 544 naplánovaných konzultací • služby zdarma CzechTrade do 31. března 2021 • digitalizace zahraničního obchodu

Publikováno

celá novinka
1 6 7 8 9 10 11 12 15 22 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.