Novinky

MPO zveřejňuje druhou výzvu k programu COVID - Nájemné, žádosti můžete podávat od příštího týdne

Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo druhou výzvu programu COVID - Nájemné. Žádosti bude možné podávat od 21. října 2020 do 21. ledna 2021, a to elektronicky přes informační systém dostupný na webu mpo.cz.

Publikováno

celá novinka

Proměňte oslabení trhů v investiční příležitost

Naskytla se vám možnost nákupu existující společnosti v zahraničí? Máte zájem rozšířit své podnikání do zahraničí? Zakládáte právnickou osobu v zahraničí? Česká exportní banka, a.s., podpoří váš záměr o lokalizaci svým úvěrovým produktem

Publikováno

celá novinka

Třístý rodinný podnik registrován! Rodinné firmy jsou stavebním kamenem české ekonomiky

Před několika měsíci spustila AMSP ČR registraci rodinných obchodních korporací a rodinných živností. Na konci srpna byl registrován jubilejní třístý český rodinný podnik. Při rozběhu registrace od letošního 1. března jsme zažili koronavirovou krizi, změnu textu definice rodinného podnikání, přesměrování státní správy a podnikatelského sektoru na nové priority, nově organizované léto a každý z majitelů rodinných firem mnoho nepředpokládaného. A přesto registrujeme průměrně za týden deset nových firem.

Publikováno

celá novinka

ČMZRB nabízí firmám snadnější přístup k zvýhodněnému financování

Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) po dohodě s Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO) rozšiřuje možnosti využití programu Expanze. Zvýhodněné financování z programu Expanze mohou podnikatelé od 11. srpna využít i k pořízení repasovaných nebo již používaných strojů a provozní záruky tedy mohou čerpat i bez nutnosti zavázání se k nové investici.

Publikováno

celá novinka

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost rozdělí podnikatelům v závěrečném kole

Investice do výzkumu a vývoje, podpora vysokorychlostního internetu, úspory energie, technologie pro Průmysl 4.0 a další. To jsou oblasti, k nimž Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásí (MPO) ještě v roce 2020 dotační podporu pro podnikatele celkem ve výši 12 miliard korun. Na dnešním Konzultačním dni tak MPO představilo aktualizovaný harmonogram výzev pro dočerpání prostředků z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK). Rovněž vyzvalo podnikatele k včasnému podání žádostí o podporu. V harmonogramu se mění zejména termíny a výše podpor, dochází také k realokaci financí v souladu s aktuálními prioritami.

Publikováno

celá novinka

Díky programu COSME ČMZRB zaručí firmám dalších 14 mld. Kč úvěrů

Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) a Evropský investiční fond se společně dohodli na pokračování spolupráce v rámci programu COSME. Díky této dohodě bude ČMZRB schopna v součinnosti s komerčními bankami zaručit v následujících dvou letech provozní a investiční úvěry v celkové výši až 14 mld. Kč, které budou moci především živnostníci, malí a střední podnikatelé použít například k pořízení materiálu, zásob, nákupu nových strojů, technologií, software apod.

Publikováno

celá novinka

Český respirátor vyvinutý během pandemie koronaviru získal evropskou certifikaci

Otevírají se mu tak evropské i světové trhy, zaujal už mimo jiné NATO či americké námořnictvo. Několik desítek českých firem za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu se během pandemie koronaviru spojilo, vyvinulo a začalo sériově vyrábět masku RP95-M. Respirátor, který poskytuje nejvyšší míru ochrany, navrhli na CIIRC ČVUT pro 3D tisk. Data pro výrobu si lze stáhnout zdarma s volnou licencí, maska je tak dostupná už ve více než třiceti zemích světa. Ve fyzické podobě se tento český ochranný prostředek nyní může rozšířit ještě víc, nově má totiž evropskou certifikaci.

Publikováno

celá novinka

Česko zvítězilo v Evropské soutěži o blockchainový projekt

Na sdíleném prvním místě v hlasování členských států Evropské unie (EU) se umístil český projekt na celoevropský decentralizovaný trh s dluhopisy pro malé a střední podniky. Výsledky zveřejnila Evropská komise (EK). Projekt má za cíl pomoci nejen přečkat následky nemoci Covid-19, ale především prostřednictvím investic udržet a obnovit jejich konkurenceschopnost. Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) nyní povede ve spolupráci s partnery a EK implementaci v celé EU.

Publikováno

celá novinka

Celosvětové online konzultace CzechTrade E-MEET EXPORT 2020

Agentura CzechTrade s partnery letos přichází s novinkou pro podnikatele, kterou jsou první celosvětové online konzultace se zahraničními kancelářemi na exportní témata. Ty se uskuteční v průběhu týdne 22. - 26. 6. 2020. „S návazností na realizovaný průzkum sledujeme aktuální potřeby českých exportérů a jednou z nich je i příležitost poradit se a prodiskutovat exportní aktivity s odborníky na zahraniční trhy. Během celého týdne se ředitelé zahraničních kanceláří online propojí s podnikateli přímo ze svého teritoria,“ uvádí Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Publikováno

celá novinka

Služby exportérům v hodnotě více než 12,5 milionů korun poskytl během pandemie koronaviru CzechTrade

Servis v hodnotě více než 12,5 milionů korun poskytla agentura CzechTrade tuzemským firmám během pandemie koronaviru. Bezplatných cca 750 individuálních exportních služeb využilo na 350 malých a středních podniků. CzechTrade zavedl dočasný servis zdarma po konzultaci s Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO) na pomoc exportérům krátce po vyhlášení nouzového stavu. Podnikatele podpořil také vzdělávacími akcemi on-line a vyřizováním dotazů v Klientském centru. To vše s cílem tuzemským exportním společnostem co nejvíce usnadnit podnikání, a to i s využitím moderních informačních a komunikačních technologií.

Publikováno

celá novinka
1 7 8 9 10 11 12 13 15 22 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.