Novinky

Chytré projekty proti koronaviru dostanou podporu MPO z programu Czech Rise Up

Masky, diagnostika či dezinfekční svítidla. Žádosti za více než půl miliardy korun už přišly na Ministerstvo průmyslu a obchodu do operativně připraveného a spuštěného programu Czech Rise Up. Blíží se tak k naplnění, využít nicméně lze i nadále jiné finanční zdroje. Ty z Czech Rise Up jsou od začátku letošního dubna určeny na chytrá technologická opatření proti COVID-19. Zájem je velký, za necelých šest týdnů přišlo na dvě stě žádostí. O řadě projektů již bylo pozitivně rozhodnuto, podporu získají firmy zabývající se například diagnostikou protilátek, výrobou celoobličejové masky, dezinfekčních LED svítidel, izolací virové RNA nebo vývojem světelných řešení.

Publikováno

celá novinka

TRADE NEWS a Alter Eko pořádají seminář VÝZVY A PŘÍLEŽITOSTI obchodního režimu s COVID-19

Společnost Alter Eko a magazín o obchodu a exportu TRADE NEWS si Vás dovolují srdečně pozvat na expertní seminář věnovaný výzvám a příležitostem nového obchodního režimu, pod nějž se podepíše nejen COVID-19.

Publikováno

celá novinka

Spojujeme Česko roste a na webu představuje desítky užitečných iniciativ dobrovolníků, firem i státu

Iniciativy dobrovolníků, firem i státu už několik týdnů sdružuje a podporuje platforma Spojujeme Česko a nyní je přehledně představuje na novém webu.

Publikováno

celá novinka

MPO a ČMZRB již podpořily první podnikatele a vyhlašují záruční program COVID II

Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) společně s Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO) vyhlašuje program COVID II. Živnostníkům, tedy OSVČ, i malým a středním podnikům bude ručit za úvěry u komerčních bank a také jim přispěje až milion korun na úhradu úroků. Podpořeno by tak mohlo být více než sedm tisíc projektů v souhrnné hodnotě okolo dvaceti miliard korun. Program je financován z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost MPO. Komerční banky jsou na program COVID II připraveny.

Publikováno

celá novinka

SPOJUJEME ČESKO: Zvládnout pandemii koronaviru pomáhají inovace a moderní inf. a kom. technologie

Aby se zabránilo šíření pandemie koronaviru, vyhlásila vláda v České republice nouzový stav a přijala celou řadu mimořádných opatření. Zvládnout vše pomáhají inovace a moderní informační a komunikační technologie. Propojují se na nové otevřené platformě SPOJUJEME ČESKO. Dnes večer spuštění platformy odstartuje benefičním koncertem na ČT Art a on-line streamu Českého rozhlasu „Pomáháme s Českou filharmonií“.

Publikováno

celá novinka

CzechInvest spouští platformu Spojujeme Česko. Firmy na ní mohou nabízet pomoc státu i sobě navzájem

Webová stránka spojujemecesko.cz vzniká ve spolupráci CzechInvestu, Ministerstva průmyslu a obchodu,Ministerstva zdravotnictví a Svazu průmyslu a dopravy. Platforma reaguje na novou situaci, která vytváří zcela nové potřeby a kapacity jak na straně státu, tak na straně trhu, a snaží se přispět v boji proti šíření koronaviru. Prvním úspěchem je propojení ČVUT a Sigmy Lutín při výrobě ochranné polomasky pro zdravotníky.

Publikováno

celá novinka

MPO podporuje české firmy v boji s Covid-19. Schváleny nové programy

Ministerstvo průmyslu a obchodu podpoří výrobu zdravotnických prostředků a vývoj a nasazení nových technologií pro boj proti koronavirové nákaze. Nové programy schválila v pondělí vláda.

Publikováno

celá novinka

Tisková zpráva - Ministerstvo průmyslu a obchodu, 20. 3. 2020

Vláda v kontextu s pandemií koronaviru navyšuje prostředky na úvěry pro podnikatele, finanční pomoc při ošetřování člena rodiny dostanou i OSVČ.

Publikováno

celá novinka

ČEB nabízí exportérům pomoc a zvýhodněné podmínky

Česká exportní banka (ČEB) v době virové pandemie poskytuje klientům veškeré služby v plném rozsahu a ve spolupráci s exportní pojišťovnou EGAP nyní nabízí finanční produkty a služby za zvýhodněných podmínek. ČEB je připravena pomoct všem exportérům, bez ohledu na velikost firmy, poskytnutím produktů, které podpoří vývoz českého zboží do zahraničí:

Publikováno

celá novinka

Aktuální zprávy z EGAPu

.

Publikováno

celá novinka

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.