Novinky

MPO připravilo unikátní projekt „V4 Innovators in Israel“ pro start-upy a inkubátory ze zemí V4

V rámci probíhajícího předsednictví ČR ve Visegradské skupině Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s agenturou CzechInvest a Zastupitelským úřadem ČR v Tel Avivu připravilo unikátní program na podporu inovací a start-upů ze zemí V4. Zájemci o účast mohou posílat přihlášky do 14. února 2020 a již v květnu získat nové kontakty a zkušenosti přímo v Izraeli.

Publikováno

celá novinka

Jak hodovat u plného stolu, i když vám doba nepřeje

Když se daří, na propad ekonomiky myslí málokdo. Manažeři se zkušeností s krizí ale ví, že už teď je čas svůj podnik na příchod recese připravit. Jak na to, prozradí na konferenci v Praze 28. ledna 2020 v pražském PwC Experience Centru.

Publikováno

celá novinka

Příprava duálního vzdělávání pokračuje, stejně jako výuka předmětu Technika na vybraných ZŠ

Duální vzdělávání v České republice dostává další impuls. Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga s vicepremiérem a ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem připravují změny v odborném vzdělávání. V nejbližší době má v gesci MŠMT vzniknout Rada pro odborné vzdělávání. Bude mít za cíl pokračovat v rozšiřování a prohlubování prvků duálního vzdělání a koordinaci těchto činností v regionech. Plánuje se také Dohoda o spolupráci, v přípravě je i legislativní ukotvení.

Publikováno

celá novinka

ČEB podpořila významný zahraniční projekt skupiny CSG, unikátní výcvik. centrum pilotů na Slovensku

Česká exportní banka (ČEB) se podílí na financování výstavby výcvikového centra pro letový a pozemní personál vrtulníkové techniky na východním Slovensku. ČEB společnostem holdingu Czechoslovak Group (CSG) poskytla významnou část financování na vybudování Slovak Training Academy (STA), která u letiště ve slovenských Košicích poskytuje unikátní služby výcviku pro letový i pozemní personál vrtulníkového letectva. STA má flotilu desítek vrtulníků včetně známého amerického typu UH-60 Black Hawk.

Publikováno

celá novinka

Co čeká podnikatele v roce 2020? Přehled hlavních změn a podpory

Pouze dvakrát ročně se od příštího roku bude měnit legislativa. A to 1. ledna a 1. července. Jde o jedno z opatření na podporu snižování administrativní zátěže podnikatelů, která Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s Ministerstvem financí a dalšími subjekty postupně realizuje. Podnikatele v příštím roce čekají i další změny, příležitosti a intenzivní podpora. Týkají se mimo jiné pojištění, eNeschopenek, elektronické evidence tržeb, daní, mýta či rodinných firem.

Publikováno

celá novinka

Výsledky hodnocení návrhů projektů v 1. veřejné soutěži Programu TREND

Technologická agentura ČR (TA ČR) zveřejnila vyhodnocení žádostí o podporu projektů průmyslového výzkumu a vývoje v Programu TREND. Administruje ho pro Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO).

Publikováno

celá novinka

Co odhalil Rok digitálního podnikání 2019?

Největší projekt AMSP ČR tohoto roku se chýlí ke konci, a tak je čas bilancovat. Velký zájem firem i podnikatelů o toto téma potvrzuje, že jsme se vydali správným směrem. V rámci šesti nezávislých průzkumů agentury IPSOS pro naši asociaci se však objevila v plné nahotě skutečnost, že představy o tom, co je digitalizace, se velice různí a pojmy se mísí s dojmy.

Publikováno

celá novinka

Horentní sumy za zeleninu jdou do zahraničí - Bez skutečné garance kvality a nezávadnosti

Jíme málo zeleniny, přestože je zdravá. Alespoň ta tuzemská. U papriky z Maďarska či pekingského zelí z Polska však kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) odhalily několikanásobné překročení maximálních limitů zbytků pesticidů. AMSP ČR, která v rámci projektu Fandíme řemeslu sdružuje mimo jiné i Zelinářskou unii Čech a Moravy (ZUČM), upozorňuje na tato alarmující čísla.

Publikováno

celá novinka

Úpadek v gastrooborech?

Kulatý stůl odborníků v gastronomii, který uspořádala AMSP ČR, odhalil klíčové problémy tohoto oboru.

Publikováno

celá novinka

Soutěž o chytrá města, která budou testovat 5G technologie, zná své vítěze

Bílina, Jeseník, Karlovy Vary, Plzeň a Ústí nad Labem. V těchto městech budou přednostně testovat 5G technologie a jejich aplikace. Právě tyto municipality zvítězily v soutěži, kterou uspořádalo Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj (MMR). V praxi to znamená, že lidé během příštích dvou let dostanou od města, kde žijí, vybrané služby postavené na chytrých sítích 5. generace. Díky nim se v daném území například zvýší bezpečnost či bude dostupnější kultura.

Publikováno

celá novinka
1 8 10 11 12 13 14 15 16 22 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.