Novinky

Finalisté soutěže Exportní cena DHL UniCredit dosáhli loni obratu 21 miliard korun

Soutěž Exportní cena DHL UniCredit pod záštitou agentury CzechTrade zná své vítěze. Letošní finalisté, kteří zaměstnávají více než 7750 lidí na plný úvazek, dosáhli v roce 2017 obratu ve výši 21 miliard korun. Letošní ročník se soustředil v rámci kategorie Exportér teritoria na export do zemí Blízkého východu, do nichž vyváží své výrobky 42 finalistů. TRADE NEWS je jejím mediálním partnerem.

Publikováno

celá novinka

V šestém ročníku grantového programu KB a AMSP ČR Nastartujte se zvítězil MAMAVIS

V již šestém ročníku grantového programu Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) zvítězil výrobek Mamavis - univerzální zábal, který přináší nemocnému komfortní využití tradiční léčebné metody Vincence Priessnitze.

Publikováno

celá novinka

Vyhlášeny nejlepší rodinné firmy roku

Nejvýznamnější podnikatelský segment již zná své letošní vítěze. V sedmém ročníku soutěže Equa Bank Rodinná firma roku, kterou organizuje Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) zvítězil v kategorii Střední firma největší výrobce akustických klavírů a pianin v Evropě – společnost PETROF.

Publikováno

celá novinka

Ochutnávka nového TRADE NEWS

Světové velmoci budí emoce. Rusko, Čína, Spojené státy, Německo nebo třeba Indie historicky vzbuzují očekávání i obavy a jsou středobodem politických i ekonomických diskuzí. Na tom není nic mimořádného, jen je třeba nepodlehnout mediální a politické masáži a nenechat se vmanipulovat do role exekutorů mezinárodních vztahů.

Publikováno

celá novinka

Indie se stává hitem: Čeští podnikatelé připravují v Bengalúru průmyslový park

Za posledních pět let vzrostl český export do druhé nejlidnatější země světa o polovinu a o klíčové asijské teritorium projevují čím dál větší zájem rovněž naši investoři. V čele českého průmyslového tažení do Indie je dlouhodobě Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), která ve spolupráci s CzechTrade nejprve založila v Bengalúru podnikatelský hub pro naše podnikatele a nyní zde připravuje moderní průmyslový areál, jenž by měl být hlavním indickým zázemím středně velkých českých producentů. AMSP ČR představila projekt u příležitosti nedávné návštěvy prezidenta Indické republiky J. E. Rám Náth Kóvinda v ČR.

Publikováno

celá novinka

Ochutnávka nového TRADE NEWS

Úvodník Karla Havlíčka

Publikováno

celá novinka

Předávání rodinných firem další generaci. Hrozí zánik některých z nich?

Rodinné firmy v Česku zažívají velkou vlnu generační výměny a většina z nich na tento úkol není dostatečně připravena. Plán na předání má pouhých 5 % z nich. Generační výměna přináší také konflikty mezi zakladateli a nástupníky, což potvrzují dvě třetiny dotazovaných firem. Jen těsná nadpoloviční většina vlastníků ví, komu rodinnou firmu předat, zatímco před rokem to bylo ještě plných 70 %. Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) předložila u příležitosti 7. ročníku soutěže Equa bank Rodinná firma roku průzkum zaměřený na rodinný byznys. Pro AMSP ČR ho v květnu realizovala výzkumná agentura Ipsos mezi 331 rodinnými firmami napříč obory a regiony Česka.

Publikováno

celá novinka

Senioři jsou v kurzu

Do deseti let se zdvojnásobí počet podnikatelů starších 61 let, zájem o jejich služby ale zatím neklesá. Dva z deseti seniorů dokonce ještě uvažují o zahájení podnikání. AMSP ČR rozjíždí celospolečenskou aktivitu Silver Business, zaměřenou na podporu seniorů jak v samostatném podnikání, tak v jejich pracovním angažmá. Společně s ČSOB představuje průzkum, jak se staví starší podnikatelé k podnikání a jaký potenciál v nich vidí zaměstnavatelé. Nezávislé šetření mezi (pre)seniory a malými a středními podniky pro AMSP ČR provedla výzkumná agentura Ipsos.

Publikováno

celá novinka

Od doby krize přibylo desetinásobně více podnikatelek než podnikatelů

Počet podnikatelských právnických i fyzických osob dosáhl v České republice v minulém roce rekordních čísel. Zatímco počet podniků a živnostníků na vedlejší činnost roste trvale, počet OSVČ v činnosti hlavní roste poprvé od doby světové krize. Hlavní podíl na příznivých statistikách přitom mají ženy v podnikání, jejichž počet od roku 2011 vzrostl vůči mužům desetinásobně.

Publikováno

celá novinka

Známe další české lídry

Praha, 12. června 2018 – Více než 42 miliard korun – takového obratu dosáhli v roce 2017 finalisté letošního ročníku OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ, ze kterých porota na základě ekonomických výsledků vybírala vítěze v jednotlivých krajích České republiky. Celkem 85 finalistů vzešlo z 1327 firem, které letos vyhověly kritériím soutěže. O jejich výběr se postaral odborný garant soutěže, společnost CRIF - Czech Credit Bureau.

Publikováno

celá novinka
1 8 13 14 15 16 17 18 19 22 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.