Novinky

Na podporu zavádění inovací je připravena jedna miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlašuje 1. veřejnou soutěž v programu The Country for the Future (CFF) v podprogramu 3 „Inovace do praxe“. S cílem podpořit zavádění inovací do praxe. V programu navrženém na období 2020 až 2027 je k dispozici celkem 6,1 mld. Kč, z toho 1 mld. Kč v této 1. veřejné soutěži. Projektové záměry mohou firmy posílat do 8. ledna 2020. Podrobnosti včetně celého znění programu CFF jsou k dispozici na webu MPO a Country for the Future.

Publikováno

celá novinka

Vyhlášeny výsledky ocenění Equa bank Rodinná firma roku 2019

Představitelé „rodinného stříbra“ již znají své letošní vítěze. V osmém ročníku soutěže Equa bank Rodinná firma roku, kterou organizuje Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), zvítězila v kategorii Střední firma společnost ALIKA, přední česká potravinářská firma zabývající se výrobou pražených ořechů a slaných snacků. Vavřín nejlepší Malé firmy drží výrobce výjimečných studentských, koncertních a mistrovských houslí, viol a violoncell AKORD KVINT. Cenu veřejnosti si odnáší rodinná firma TOPVET, výrobce přírodní kosmetiky a doplňků stravy. Hlavní tuzemská soutěž o nejlepší rodinné firmy vyvrcholila na galavečeru Dne podnikatelů ČR v pražském hotelu Ambassador dne 30. října 2019. Generálním partnerem soutěže je Equa bank. Partnery jsou společnosti Deloitte, Amper Market, Amway a LeasePlan. TRADE NEWS je od počátku jejím mediálním partnerem.

Publikováno

celá novinka

Oceněni vítězové soutěže Digitální firma roku 2019 Digitálními favority jsou zemědělci

Letos poprvé vyhlásila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) soutěž v rámci Roku digitálního podnikání 2019 pod názvem Digitální firma roku. Veřejnost vybrala v pěti kategoriích své favority, kteří byli oceněni na největší akci AMSP ČR v roce – na galavečeru Dne podnikatelů České republiky dne 30. října 2019 v pražském hotelu Ambassador. Absolutní vítěz potvrzuje nejpřipravenější segment na digitalizaci, a to zemědělství. Generálními partnery soutěže jsou společnosti ABB, ČSOB, Mastercard, ŠKODA AUTO a ŠKODA Financial Services.

Publikováno

celá novinka

Sedmý ročník grantového programu KB a AMSP ČR Nastartujte se má své vítěze

Již sedmý ročník grantového programu Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) pro začínající podnikatele „Nastartujte se“ má letošní vítěze. Odborná porota vybrala z 64 přihlášených podnikatelských záměrů jako nejlepší projekt Nesnězeno, jehož cílem je zabránit plýtvání kvalitním jídlem. Pomáhají restauracím prodat přebytečné porce (které by jinak vyhodily) se slevou uživatelům jejich aplikace. TRADE NEWS je od počátku mediálním partnerem projektu „Nastartujte se“.

Publikováno

celá novinka

MPO zveřejnilo Analýzu vývoje ekonomiky ČR – říjen 2019

Česká ekonomika pokračovala navzdory oslabení zahraničních trhů a rostoucí nejistotě vnějšího prostředí v solidním růstu. Vyplývá to z aktuálně vydané čtvrtletní zprávy Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) „Analýza vývoje ekonomiky ČR – říjen 2019“. Hrubý domácí produkt ve 2. čtvrtletí 2019 meziročně vzrostl o 2,8 % a udržel si tak tempo předchozího čtvrtletí.

Publikováno

celá novinka

Nové vedení AMSP ČR

Praha, 26. září 2019: Dosavadní místopředseda představenstva pověřený řízením Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) JUDr. Zdeněk Tomíček oznámil, že z časových důvodů nebude kandidovat na pozici předsedy a na tento vrcholný post navrhl dlouholetého místopředsedu Karla Dobeše.

Publikováno

celá novinka

AMSP ČR vítá Živnostenský balíček

Letos v březnu iniciovala AMSP ČR Živnostenský balíček 5+5, který míří na zjednodušení drobného podnikání. Proto jednoznačně uvítala konkrétní kroky Ministerstva průmyslu a obchodu ve spolupráci s Ministerstvem financí ke snížení administrativní zátěže drobných podnikatelů, které byly představeny v „desateru opatření“ na konci srpna.

Publikováno

celá novinka

Nejvíce si ceníme podpory rodinného podnikání

Schválení definice rodinného podnikání vládou ČR bylo pro AMSP ČR završením jedné etapy podpory rodinného podnikání. Roky se intenzivně snažíme dostat do pozornosti médií a našich politiků české rodinné firmy a živnosti. Připravili jsme text definice a ta nyní žije.

Publikováno

celá novinka

Podnikatelům by měla ubýt administrativa, počítá s tím plán MPO

Hlášení či statistik, které musí vyplňovat podnikatelé, by mělo být méně. Stejně tak by se měla zjednodušit legislativa, která podnikání upravuje. Tato a další opatření obsahuje "Plán systémového snížení administrativní zátěže podnikání na období 2019 – 2022", který ve spolupráci s ostatními resorty připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) a dnes ho vláda schválila.

Publikováno

celá novinka

Ekonomičtí diplomaté z celého světa v Praze. Zájem o konzultace byl letos rekordní

Praha, 28. června – O aktuálních exportních příležitostech, možnostech vstupu na trh a současném vývoji na více než devadesátce světových trhů jednají od pondělí v Praze s českými firmami ekonomičtí diplomaté a ředitelé zahraničních kanceláří CzechTrade z celého světa. Součástí tradiční akce byly konzultace exportérů se specialisty na jednotlivá teritoria, pracovníky Stálého zastoupení ČR při EU i České rozvojové agentury. Letos jich do PVA EXPO Letňany přijelo celkem 175 z 93 zemí, což je historicky nejvyšší počet účastníků. Mnohem více než loni bylo také zástupců firem, rekordní byl i počet schůzek, blížil se ke třem tisícům.

Publikováno

celá novinka
1 8 11 12 13 14 15 16 17 22 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.