Novinky

Pokračujeme v podpoře podnikání na venkově

Představitelé AMSP ČR se setkali s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou a jeho náměstkem Zdeňkem Adamcem. Jednání navázalo na klíčovou aktivitu asociace posledních měsíců, která spočívá v masivní podpoře podnikání na venkově. Podpora řemesel a drobných služeb, malých vesnických koloniálů, restauračních zařízení nebo podnikání církve v regionech se stává heslem AMSP ČR, a proto mobilizujeme všechny rozhodující instituce ke zvýšené aktivitě. Jednání bylo velmi konkrétní a zahájilo zatím největší spolupráci mezi malými podnikateli a rezortem zemědělství.

Publikováno

celá novinka

Exportní večery: Exkluzivní průvodci (divokým) světem globálního obchodu

Originální a praktické pohledy a rady manažerům, majitelům firem a studentům, kteří by jednou chtěli vlastní byznys. To vše nabídnou podzimní pokračování úspěšného cyklu Exportních večerů.

Publikováno

celá novinka

Ekonomika a trh práce ožívá, řekněte si o navýšení platu

Česká ekonomika i trh práce znovu ožívá. Podniky vykázaly v loňském roce o 13 % vyšší zisk než v roce předcházejícím, ale na platech si zaměstnanci polepšili jen o 2 %. Také nárůst poptávky po zaměstnancích je zřejmý již od poloviny roku 2014. Firmy se potýkají s problémy v náboru zaměstnanců, jsou ochotné více vyjednávat o svých požadavcích a být kreativnější z pohledu odměňování. Zaměstnanci však nemají odvahu či neví jak si o navýšení platu říci.

Publikováno

celá novinka

AMSP ČR k elektronické evidenci tržeb

S ohledem na aktuální projednávání návrhu zákona o elektronické evidenci tržeb v Poslanecké sněmovně a množící se dotazy na AMSP ČR, vydává Asociace malých a středních podniků a živnostníků následující stanovisko.

Publikováno

celá novinka

Máte geniální nápad na podnikání? Nastartujte se s Komerční bankou

Komerční banka ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR pomůže proměnit váš nápad v úspěšné podnikání, a to díky grantovému programu Nastartujte se, v jehož rámci čekají na talentované začínající podnikatele finanční i nefinanční odměny v hodnotě 1,7 milionu korun.

Publikováno

celá novinka

Nespoléhejme jen na české dotace, využijme evropské!

AMSP ČR ve spolupráci s Komerční bankou připravila na květen a červen cyklus regionálních seminářů k dotačním příležitostem pro české podnikatele v souvislosti s otevřením nových výzev v rámci OP PIK – Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.

Publikováno

celá novinka

Rodinná firma je výhoda

„Historicky největší tuzemský průzkum v pěti stovkách rodinných firem překvapivě ukázal, že hovořit u rodinných klanů o prodeji přestává být tabu a že rodinné firmy už nejsou zahleděné pouze do vlastní kuchyně a nebojí se vyslat potomky na zaučení jinam,“ komentuje výsledky nedávného průzkumu AMSP ČR její předseda Karel Havlíček.

Publikováno

celá novinka

Vše o exportu a řízení malých a středních firem

AMSP ČR představuje novou publikační edici zaměřenou na klíčové procesy malých a středních firem. Navazujeme tím na cyklus odborných přednášek a kurzů, které AMSP ČR připravila ve spolupráci s CzechTrade, Vysokou školou finanční a správní nebo klíčovými tuzemskými bankami.

Publikováno

celá novinka

Štiky českého byznysu podvanácté

Již 12. ročník Štik českého byznysu odhalí ty nejúspěšnější firmy napříč různými odvětvími. Ekonomický žebříček založený společností Coface hodnotí ekonomické výsledky firem a oceňuje je na celorepublikové i na krajské úrovni. Novým generálním partnerem žebříčku je společnost Vodafone.

Publikováno

celá novinka

Efektivita insolvenčních řízení se dostává na samé dno

Asociace malých a středních a podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) a InsolCentrum představují analýzu insolvenčních řízení v ČR u podnikatelské sféry. Vyplývá z ní, že efektivita insolvenčních řízení je žalostně nízká. Současně analýza popírá tvrzení Světové banky, podle které je výtěžnost insolvencí v České republice na úrovni 65 %. Ve skutečnosti je to o řád méně. Dlouhodobě selhává i stát, jehož úřady jsou uspokojovány úplně nejhůře.

Publikováno

celá novinka
1 8 15 21 22 23 24 25 26 27 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.