Novinky

Ekonomika a inovace

Pod tímto názvem se konala v Praze konference věnovaná ekonomickému růstu a inovacím ve světě ekonomiky. Fórum spolupořádaly Evropské hnutí v ČR a Newton College a kromě zástupců ekonomických odvětví se ho zúčastnil i ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a také mnoho studentů.

Publikováno

celá novinka

Ministerstvo financí vyšlo vstříc požadavku AMSP ČR: Elektronická evidence tržeb se bude zavádět pos

Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR se podařilo dojednat s Ministerstvem financí ČR kompromis v zavádění elektronické evidence tržeb. Systém se nebude zavádět pro všechny podnikatele současně, ale odstupňovaně. AMSP ČR apelovala na ministra financí Andreje Babiše a jeho tým, aby se z důvodu očekávaného chaosu odstupňovalo zavádění do režimu jednoho roku.

Publikováno

celá novinka

Již tisícovka firem využívá Národní soustavu kvalifikací. Přidejte se k nim!

Stále málo technických kádrů? Většina firem se shoduje: ano, a řešení je v nedohlednu. Ani současná optimalizace sítě škol neznamená, že nabídka absolventů na trhu práce odpovídá požadavkům podnikatelských subjektů. Chybí také podpora technického vzdělávání ze strany vlády a zřizovatelů, technické obory jsou nedostatečně propagovány médii. Řešení přináší systém celoživotního učení, jehož podstatnou součástí je implementace zákona č. 176/2009 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání, v podobě Národní soustavy kvalifikací.

Publikováno

celá novinka

Češi si u rodinných firem rádi připlatí

Pro dvě třetiny Čechů je důležité, zda výrobky a služby, které nakupují, pocházejí od českých rodinných firem. Devět z deseti je navíc ochotno si za tyto výrobky připlatit. Nejraději Češi u rodinných firem kupují potraviny (87 %), řemeslné výrobky (75 %), služby (44 %) a oblečení a obuv (37 %). Vyplynulo to z průzkumu, jejž si nechala vypracovat Equa bank u příležitosti vyhlášení ceny veřejnosti v soutěži Equa bank rodinná firma roku, kterou organizuje ve spolupráci s AMSP ČR.

Publikováno

celá novinka

Další štiky v českých byznysových vodách

Jedenáctý ročník ekonomického žebříčku Štiky českého byznysu zná své vítěze.

Publikováno

celá novinka

MAKRO vybuduje v pražských Stodůlkách vzdělávací centrum

Společnost MAKRO Cash & Carry ČR u velkoobchodu v pražských Stodůlkách postaví víceúčelové vzdělávací centrum pro malé a střední podnikatele.

Publikováno

celá novinka

Inovátoři, ještě je čas se přihlásit do čtvrtého ročníku soutěže nových nápadů

Úspěšný projekt, jehož cílem je podpořit tvořivost a zajímavé myšlenky malých a středních firem, jednotlivců, akademické sféry i veřejné správy, pokračuje. Prostřednictvím soutěže Česká inovace oslovuje inovátory bez ohledu na jejich věk, odvětví nebo zkušenosti. Posláním této akce je rozpoznat perspektivní inovace, ocenit jejich autory a podpořit uplatnění nových nápadů v praxi.

Publikováno

celá novinka

Již 200 let směřují stroje a turbíny z První brněnské strojírny do celého světa

Společnosti skupiny PBS Group si letos připomínají 200 let výroby a inovací strojů dodávaných zákazníkům po celém světě. Špičkové výrobky se značkou PBS, jednoho z nejstarších strojírenských výrobců v Evropě i na světě, nacházejí své uplatnění v nejnáročnějších oborech letectví a energetiky. Na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně společnost oznámila klíčové novinky, inovace a investice pro následující roky.

Publikováno

celá novinka

Druhá šance pro malé podniky

Za posledních šest let vzrostl počet návrhů na insolvenci u malých firem téměř o devítinásobek. AMSP ČR mobilizuje k vytvoření možnosti řešit situaci zjednodušenou reorganizací.

Publikováno

celá novinka

New York se otevírá českým firmám

AMSP ČR vytvořila společně s majiteli významného českého výrobce Meopta, newyorskou rodinou Rausnitzů, první zahraniční privátní inkubátor v USA, konkrétně v New Yorku. Inkubátor umožní našim firmám sdílet na newyorském Long Islandu kancelářské i výrobní prostory, administrativní a skladové zázemí.

Publikováno

celá novinka
1 8 15 22 24 25 26 27 28 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.