Novinky

Český Goodwill 2015 startuje

Praha, 14. května – Třetí ročník ocenění Český Goodwill, ocenění pro firmy, kterých si lidé váží, právě startuje. V úvodní fázi, která potrvá do konce června, mohou lidé zasílat své nominace podnikatelů a společností, které chtějí ocenit za jejich odpovědný přístup k podnikání, osobnostní kvality či etické jednání vůči nejširšímu okolí jejich firmy.

Publikováno

celá novinka

Na živnostníky střílet nenecháme

Na základě trvale zkreslujících argumentů při rétorice proti živnostníkům vyhlašuje Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR nulovou toleranci proti každému, kdo použije ve veřejné diskuzi zásadně chybné údaje.

Publikováno

celá novinka

Ověřené informace k elektronické evidenci tržeb

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR spustila hlavní informační nástroj k elektronické evidenci tržeb (EET). Na serveru www.eltrzby.cz poskytuje zcela nezávislý informační servis pro všechny podnikatele a jejich oborové svazy a sdružení. Ověřené aktuální informace, validované Ministerstvem financí ČR, budou dostávat zdarma do svých e-mailových schránek majitelé desetitisíců malých provozoven a jejich zástupci.

Publikováno

celá novinka

Příjem žádostí do OPPIK už v létě

AMSP ČR denně konzultuje a monitoruje situaci ohledně nových výzev 2014 až 2020 Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK). Na základě jednání mezi náměstkem ministra průmyslu Tomášem Novotným a předsedou AMSP ČR Karlem Havlíčkem by mělo být do konce dubna vypsáno 11 výzev, obratem se zahájí příjem registračních žádostí a po přibližně třech měsících i příjem plných žádostí. Po dalších třech měsících, tedy v listopadu 2015, by měly zasednout první hodnoticí komise. Čerpání prostředků z nových výzev by tak mohlo začít v prvním čtvrtletí 2016.

Publikováno

celá novinka

Známe pětici nejlepších českých inovátorů 2014

Soutěž Česká inovace vyhlásila za podpory AMSP ČR nejlepší tuzemské inovace roku 2014. Zajímavé a prospěšné nápady vybrala porota odborníků ze 124 přihlášených projektů z nejrůznějších sfér průmyslu, obchodu, vědy nebo státní správy.

Publikováno

celá novinka

E.ON otevřel další plnicí stanice na CNG

Společnost E.ON zprovoznila na dálnici D5 v Nýřanech u Plzně svou desátou plnicí stanici na stlačený zemní plyn CNG a záhy nato další, jedinou plnicí stanici na českém území na hlavním tahu Brno – Bratislava. Do budoucna plánuje posílit pozici v oblasti CNG dopravy – jen letos chce zvýšit prodej tohoto paliva až o 50 %.

Publikováno

celá novinka

Zápisky z Moskvy

Rusko se dostává do dlouhodobé pasti, jejímž strůjcem není ideologický nepřítel, ale ekonomický činitel. A o co déle se budou všichni ubezpečovat v tom, že to je součástí nového geopolitického boje, o to déle se budou po pomyslném dně pohybovat. Je třeba si přestat brát servítky a natvrdo si říci, že zasloužený respekt a celosvětové sympatie, které si Rusko získalo v posledních dvaceti letech, jsou minulostí a největší zemi světa čeká několik velmi náročných let a celou jednu generaci opravdu tvrdá práce. Více než kdy jindy jsem si to uvědomil při poslední pracovní návštěvě Moskvy.

Publikováno

celá novinka

Hledáme Dobré podnikatele!

MAKRO si váží všech, kteří kromě podnikání myslí i na své okolí. Vyhlašuje proto za podpory AMSP ČR už druhý ročník soutěže MAKRO Dobrý podnikatel. Pokud jste na trhu alespoň dva roky, zaměstnáváte méně než 30 zaměstnanců a děláte pro společnost něco navíc, můžete se od poloviny března do konce června registrovat na www.dobrypodnikatel.cz.

Publikováno

celá novinka

Festival Česká inovace přede dveřmi

Praha, 10. března 2015 – Jörg Rheinboldt, úspěšný investor, business angel a podnikatel míří do Prahy na Festival Česká inovace, kde představí klíčové charakteristiky úspěšných firem. Autor startupů jako denkwerk, betterplace či alando, ze kterého vybudoval německou eBay, v současnosti radí nejnadějnějším německým startupům v akcelerátoru Axel Spinger Plug & Play. Festival se uskuteční 27. 3. v Národní technické knihovně. Více než 600 účastníkům se představí na 50 podnikatelů, inovátorů a expertů v celodenním programu. Vrcholem celého dne bude zvolení vítěze soutěže Česká inovace 2014.

Publikováno

celá novinka

Projekt Fandíme řemeslu pokračuje

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR zahájila v minulém roce ofenzivu k podpoře české dovednosti, zručnosti a tradičního fortelu. Angažovala se v přípravě stálé výstavy Muzea hl. m. Prahy k historii cechů Řemesla v pořádku, zrealizovala historicky největší tuzemský průzkum o potřebách řemeslníků a vnímání řemesla ve společnosti, připravila dílčí změny v živnostenském zákoně směřující k posílení kvality a bezpečnosti některých profesí, vyjednala s ministerstvem financí vyjmutí řemesel a drobných služeb z první vlny zavádění elektronické evidence tržeb. A v průběhu letošního veletrhu Střechy Praha ocenila za finanční podpory Komerční banky celkovou částkou 300 tisíc korun nejlepší řemeslné počiny 2014.

Publikováno

celá novinka

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.