Korporátní kreditní karta jako efektivní nástroj firem

Text Eva Šašková Foto Archiv KB a Thinkstock.cz Publikováno

V naší stále se rozvíjející společnosti zvažujeme začít řešit správu služebních výdajů bezhotovostním způsobem. Jaké produkty a služby nabízí Komerční banka pro to, aby tato správa byla efektivní?

Martin Palička, výkonný ředitel Etnetera, a.s.

Odpovídá Eva Šašková, marketingový segmentový manažer, KB

Nejde jen o platební kartu

Komerční banka vyvinula na základě poptávky svých firemních klientů řešení pro efektivní řízení služebních výdajů. To přináší úsporu času i nákladů jak středním firmám, tak i velkým korporacím především díky eliminaci hotovostních záloh a pozitivního vlivu na cash-flow firem. Díky korporátním kreditním kartám firmy získají nejen platební karty pro své zaměstnance a manažery, ale zejména ucelené řešení pro financování služebních výdajů, jejich sledování, vyhodnocování a export do účetních systémů.

Unikátní benefity

Základem řešení je platební karta ve dvou variantách pro odlišení potřeb jednotlivých pozic v rámci společnosti klienta. Karty mohou být vydávány s karetní asociací MasterCard nebo VISA. Podle náročnosti koncového držitele karty na spektrum doplňkových služeb a platební limity mohou firmy zvolit variantu klasické nebo zlaté karty.

Řešení nabízí soubor služeb, které jsou na českém trhu prozatím unikátní. Jedná se především o zcela nové pojištění proti zneužití karty držitelem, cestovní pojištění pro držitele karty a členy jeho rodiny se zajímavými limity a délkou platnosti pojištění a v případě zlaté karty i užitečný Priority pass představující členství pro vstup do více než 600 VIP salonků na letištích na celém světě.

Všechny karty jsou kreditní a Komerční banka na ně poskytuje bezúročné období až 45 dnů; představují tedy pro firmy možnost získání zdrojů financování výdajů a zlepšení cash-flow.

Nepřetržitý on-line přehled o transakcích

Další výhodou je, že data o transakcích platebními kartami je možné kontrolovat prostřednictvím internetového bankovnictví KB. Jedná se o komplexní systém výpisů transakcí a reportingu, které mohou obsluhovat jak firmy, tak i samotní držitelé karet prostřednictvím jednoduchého uživatelského rozhraní. Přehledy transakcí kartami a výpisy jsou dostupné nepřetržitě on-line, a to kdekoli na světě. Jednotliví zaměstnanci, držitelé karet, tak mají aktuální přehled o realizovaných platbách a mohou průběžně kontrolovat své služební výdaje a zajistit jejich vyúčtování, aniž by museli čekat na výpis ke kartě.

Řešení korporátních karet od Komerční banky umožňuje firmám realizovat interní kontrolu služebních výdajů efektivně a bez nutnosti instalovat specializované IT systémy, které využívají velké korporace. Nicméně díky možnosti exportovat reporty z přímého bankovnictví KB ve formátu CSV je zajištěna kompatibilita s běžnými IT systémy firem včetně účetních, takže řešení přináší přidanou hodnotu i velkým korporacím.

Článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 6 / 2013.

Štítky Finance

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.