Blízký východ – kolébka civilizace v obrazu anamorfních map

Publikováno
thumbnail Turecko

Blízký nebo také „střední“ východ zeměpisně vymezujeme jako oblast zemí Arabského poloostrova a okolních států jihozápadní Asie. Právě v oblasti na styku tří kontinentů kdysi vznikly první města i státy.

Region se vyznačuje značným vojensko-politickým napětím, ke kterému velkou měrou přispívá existence tří významných náboženství – křesťanství, judaismu a islámu. Některé země zejména Perského zálivu jsou díky velkým zásobám ropy a zemního plynu velmi bohaté. Podstatnou část zisku investují do modernizace infrastruktury. Investice do zdravotnictví hrají důležitou roli v řadě blízkovýchodních zemí, proto dovoz vybraných komodit zobrazujeme na anamorfních mapách.

Anamorfní mapa - Hrubý domácí produkt / Počet obyvatel

Anamorfní mapa - Import lékařských, stomatologických a chirurgických nástrojů / Import  lékařského, stomatologického a chirurgického nábytku

Anamorfní mapa - Import ortopedických pomůcek a přístrojů / Import terapeutických přístrojů

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 5 / 2013 na straně 34—35.

Štítky Turecko, Blízký východ, Zdravotnictví

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.