Navštivte Exportní dům

Publikováno

Letošní Mezinárodní strojírenský veletrh se už nyní může pochlubit nejvyšším počtem vystavovatelů za posledních pět let. Už letmý pohled do ekonomických statistik napoví, že Česko je zemí zaslíbenou právě strojírenství. Podíl vývozu strojů a dopravních zařízení na celkovém exportu loni přesáhl 55 procent. To představuje částku ve výši 2,2 bilionu korun a je to o 13 procentních bodů vyšší podíl, než jaký mělo toto průmyslové odvětví na vývozu v rámci celé Evropské unie.

Novinkou letošního Mezinárodního strojírenského veletrhu je tzv. Exportní dům, který podnikatelé najdou na volné ploše F brněnského výstaviště. Jde o společný stánek pojišťovny EGAP a Ministerstva zahraničních věcí. Exportéři tak budou mít veškerý servis a služby na jednom místě, kromě zástupců MZV a EGAPu budou totiž na stánku k dispozici po celou dobu veletrhu také zástupci Klientského centra pro export, tedy společně se specialisty MZV i experti z Ministerstva průmyslu a obchodu a CzechTrade.

Od úterý 4. 10. do čtvrtka 6. 10. pak v Exportním domě mají firmy možnost individuálních konzultací svých vývozních projektů. A to s obchodními rady velvyslanectví ČR v Astaně, Haagu, Moskvě, Pekingu, Rijádu, Teheránu a Washingtonu. Termíny pro tyto konzultace je možné domluvit předem, a to buď zasláním e-mailu na adresu info@egap.cz, nebo na telefonním čísle 222 103 154.

Odborné konference v rámci MSV 2016

4. října 2016, 14.00 Pavilon E (sál E4)

Strojírenství: Základ úspěchu českého exportu

Na přípravě této exportní konference se podílejí MPO, MZV, EGAP, ČEB a Svaz průmyslu a dopravy ČR. Vystoupí zde např. ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa a generální ředitel EGAP Jan Procházka.

5. října 2016, 11.00 Pavilon E (sál E4)

Írán: Perspektivní trh pro české firmy

Konferenci pro vás připravili společně MPO, MZV, EGAP a Hospodářská komora ČR. Vystoupí zde např. ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa, prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý, generální ředitel EGAP Jan Procházka a obchodní rada velvyslanectví ČR v Teheránu Pavel Kalina.

Konference organizačně zajišťuje agentura HATcom, vstup je zdarma, přihlásit se můžete na info@hatcom.cz. Další informace na tel. čísle 222 103 154.

Zdroj: EGAP a MZV

Celý článek najdete v tištěné verzi TRADE NEWS 4/2016 na str. 75.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.