SMART BUSINESS FESTIVAL 2016 NABÍDNE CHYTRÁ ŘEŠENÍ

Publikováno

Ve dnech 26. až 27. 10. 2016 bude Praha hostit druhý ročník Smart Business Festivalu – akce pro všechny podnikatele, kteří chtějí svou firmu modernizovat a inspirovat se nejnovějšími technologickými novinkami a jinými vychytávkami pro smart byznys. Zájem o účast a sledování dění mezi českými firmami projevil eurokomisař Günther Oettinger, každý z festivalových dní zahájí i nejvyšší představitelé české vlády – ministryně školství Kateřina Valachová, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a národní koordinátor digitální agendy Tomáš Prouza.

Historicky první Smart Business Festival – Festival chytrého podnikání – byl uspořádán za spolupráce partnerů sdružením Czechinno, které je tvůrcem unikátní soustavy projektů na podporu inovačního podnikání v ČR a kromě Smart Business Festivalu organizuje Festival Exportu – přehlídku informací a kontaktů pro mezinárodní obchod. V rámci projektu Vizionáři pak každoročně oceňuje inovativní počiny v českém podnikání.

„Ověřili jsme si, že mezi podnikateli je zájem o diskuzi a hledání odpovědí na palčivé otázky související s každým úspěšným byznysem – tedy jak mohou být ve svém podnikání úspěšnější, než ostatní, jak pro to získat finance, jak ušetřit na vstupech, získat pro svůj záměr kvalifikované lidi i jak získat ty nejlepší dodavatele pro služby, které potřebují,“ říká ke konceptu akce předseda sdružení CzechInno David Kratochvíl.

„V letošním roce jsme proto Smart Business Festival rozšířili na dva dny a kromě informací seskupených kolem tradičních osmi programových pilířů jsme přidali jedno téma roku – kterým je pro letošek pokročilá digitalizace průmyslu a praktické důsledky tzv. čtvrté průmyslové revoluce pro české podnikatele. Průmysl 4.0 na naší akci není nedostižným Yettim, kterého ještě nikdo neviděl, ale naopak reálnou věcí, na kterou si můžete sáhnout,“ doplňuje David Kratochvíl.

Koncept Smart Business Festivalu zahrnuje přednáškovou a expoziční část okořeněnou zajímavým doprovodným programem a v letošním roce i novinku – organizovanou sérii B2B setkání s tematickým zaměřením na „smart“ řešení pro byznys a konkrétní možnosti spolupráce v oblasti tzv. Průmyslu 4.0 – tedy prvků pokročilé digitalizace, kterými jsou internet věcí, služeb a lidí, 3D tisk, virtuální realita, vzájemně propojené robotické systémy či soustavy senzorů a čidel.

V celkem osmi tematických blocích se tak účastníci dozvědí, jak hledat efektivní úspory materiálních zdrojů potřebných pro provoz firmy, jak investovat do budoucnosti své firmy, kde nabrat či jak si vychovat zaměstnance pro novou éru, kterých digitálních řešení využít pro zjednodušení firemních procesů a jaké technologie jsou k dispozici pro upgrade firmy v oblasti Průmyslu 4.0. Nebudou chybět ani informace o nových obchodních modelech, právních a celospolečenských aspektech pokročilé digitalizace a v neposlední řadě o poradenských, logistických a jiných službách, které je možno pro zefektivnění podnikání využít.

Expoziční část krom ukázek všech teoreticky prezentovaných informací nabídne i jejich praktické ukázky: chcete-li vidět jak vypadá virtuální realita, jak využít ve firmě efektivně 3D tisk nebo jednoduše propojit Vaše zařízení prostřednictvím internetu věcí tak, aby Vám lépe sloužila, pak byste se na Smart Business Festival měli rozhodně přijít podívat. V rámci téměř 50 přednášek a při návštěvě expozic více než 30 vystavovatelů si určitě vyberete to pravé smart řešení pro Vaši firmu.

Více informací o akci je k dispozici na www.smartbusinessfestival.cz.


CzechInno je neziskovým zájmovým sdružením právnických osob založeným k podpoře českého podnikání a je tvúrcem unikátního systému pro prezentaci inovací v ČR! Projekt Smart Business Festival se uskutečňuje pod záštitou ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Valachové a je zařazen do Evropského týdne malých a středních podniků 2016 pod záštitou Evropské komise, Generálního ředitelství pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky. Havními odbornými partnery jsou Česká exportní banka, agentura pro podnikání a investice CzechInvest, Technologické centrum Akademie věd ČR jako provozovatel sítě Enterprise Europe Network Česká republika, Komerční banka , Technologická agentura ČR, Asociace inovačního podnikání ČR. , Elektrotechnická asociace České republiky, Siemens, Svaz průmyslu a dopravy ČR a asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.  Hlavním partnerem pro právní poradenství je společnost GÜRLICH & Co. právní poradenství. Mediálními partnery se stali Regie Radio Music, které stojí za  vysíláním stanic Frekvence 1, Evropa 2, rádia ZET/BBC, Empresa Media, která je vydavatelem časopisu Týden provozovatelem TV Barrandov, Marketing Sales Media, měsíčník Trade News, Společnost vědeckotechnických parků ČR, Mediapharma, Hospodářské noviny, Ekonom, Faktor S, Tiscali Media, Inovační podnikání a transfer technologií a M M Průmyslové spektrum.

Informace o činnosti sdružení CzechInno jsou k dispozici na www.czechinno.cz.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.