Vyhlášeny rodinné firmy roku 2016

Publikováno

Pátý ročník soutěže Equa bank Rodinná firma roku, kterou pořádá AMSP ČR, už má své vítěze. Na zlatý stupínek vystoupala ostravská společnost Ollies dorty. Ta, jak už název napovídá, v duchu sloganu Mějte sladký život vyrábí a prodává cukrářské výrobky. Jako druhá skončila zlínská stavební firma Navláčil, která se v roli generálního dodavatele zaměřuje především na realizaci staveb „na klíč“. Třetí místo získala kladenská společnost Beznoska, jejíž výrobní sortiment tvoří implantáty, nástroje a operační pomůcky určené pro potřeby ortopedie a traumatologie. Cenu veřejnosti si letos odnáší firma Gumex ze Strážnice, která vyniká v oboru průmyslových hadic a těsnění na míru.

A co na to vítěz? „Velice si vážíme tohoto vysokého ocenění, které přináleží každému našemu zaměstnanci, neboť to jsou právě oni, kteří na úspěchu našeho podnikání mají největší podíl. Na začátku to nebyla žádná plánovaná cesta, jak vybudovat rodinnou firmu. Bereme to jako živý důkaz, že je možné v dnešním světě takovýto model podnikání začít zcela z ničeho a někam dojít. Správa a rozšiřování rodinného majetku nás naplňuje i po emoční stránce. Jsme nekonečně vděční za pocity, které vidíme v reakcích spokojených zákazníků. Vytvořit ekonomické výsledky je skvělé, ale přičinit se o pozitivní změny v životě druhých je ještě lepší. Toto ocenění vnímáme rovněž jako závazek, že tento příklad chceme dál sdílet a rozvíjet, abychom ostatním firmám dodali odvahu jít svou vlastní cestou,“ říká Ivo Gondek, který firmu Ollies dorty založil v roce 1999 se svou ženou Olgou v panelákovém bytě.

Vítěze soutěže Equa bank Rodinná firma roku 2016 vybrala odborná porota na základě souboru ekonomických, ale i neekonomických kritérií, jakými jsou například růst obratu v posledních pěti letech, příspěvek k zaměstnanosti v regionu (počet zaměstnanců), počet generací vlastníka zapojených do podnikání, politika sociální odpovědnosti a celkový podnikatelský příběh.

Více informací: www.rodinnafirma.net

Zdroj: AMSP ČR

Celý článek najdete v tištěné verzi TRADE NEWS 6/2016 na str. 7.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.